Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso verwacht veel van Aston Martin-update: "Maar minder dan Spaanse media suggereren"

Aston Martin neemt net als Red Bull, Ferrari en Mercedes updates mee naar Imola. De Spaanse media verwachten heel wat van de nieuwe onderdelen, maar Fernando Alonso tempert de verwachtingen.

Alonso Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nog voordat er een meter is gereden op Imola wordt er al heel wat gepraat over de updates voor de nodige teams. Zo ook bij Aston Martin. Dat team neemt maar liefst negen updates mee, onder meer aan de voorvleugel, de vloer en de diffuser.

Wat verwacht Fernando Alonso eigenlijk van de updates? "Ik verwacht er veel minder van dan dat er in de Spaanse media wordt gezegd, maar ik denk dat het een goede stap zal zijn. We hebben al een goede stap gezet in Bahrein, in Djedda, in Australië, in Japan en een klein beetje in Miami. Eigenlijk zijn we dit jaar bij elke race met nieuwe onderdelen gekomen en dat is hier in Imola niet anders. Of het meer rondetijd gaat opleveren dan andere upgrades hebben gebracht, dat moeten we op de baan bekijken", zo vertelt Alonso tegenover onder meer RacingNews365.

"We hebben hier drie trainingen, anders dan tijdens de laatste twee sprintweekenden. We hebben dus genoeg tijd om het nieuwe pakket en de afstelling te optimaliseren. Maar ik denk niet dat het anders is dan andere races. En volgende week in Monaco zullen we meer upgrades hebben, net als in Canada en Barcelona. Het is een lange race tot het einde van het jaar."

Gevecht tegen topteams

Waar werkt het team van Aston Martin dan precies aan? "Op dit moment zijn we meer performance aan de auto aan het toevoegen om een betere rondetijd te vinden. Elke keer dat we dit jaar iets hebben gebracht, lijkt het verband te houden met de gegevens uit de windtunnel. En het voegt performance toe aan de auto, dat is een goede zaak. Maar dit is een relatief spel. Want als je een halve tiende sneller bent en de hele grid heeft twee tienden gevonden, dan ben je anderhalve tiende kwijt ten opzichte van het vorige weekend." 

Alonso vervolgt: "Dat is iets waar we werk in moeten blijven steken. Ik denk dat de sleutel zal zijn om consistent te zijn gedurende het seizoen, om meer dan één grote upgrade te brengen en dan gewoon een paar races te wachten. Voor de zwakke punten van de auto en de balans waar we nu misschien mee te maken hebben, geldt een meer specifiek project dat nog niet op de rails staat."

Opmerkelijk genoeg is Alonso blijer met dit jaar dan met vorig seizoen. "Als ik zie hoeveel moeite we doen om tijdens het seizoen te ontwikkelen en als ik de vooruitgang in de windtunnel zie, dan is het nu veel beter. Maar het is zeer moeilijk, want we vechten tegen topteams die ook upgrades blijven brengen. En ze zijn misschien gestart met een betere basis, dus we moeten een inhaalslag maken."

"Maar onze auto is beter dan vorig jaar", zo vervolgt de Spanjaard zijn verhaal. "Onze progressie is beter dan vorig jaar, maar de resultaten zijn dat nog niet, omdat de top vier teams het ongelofelijk goed doen. Maar we houden ook van die uitdaging, want als we op een dag willen strijden om het wereldkampioenschap, dan moeten we dat proces doorlopen om een topteam te worden. Ik ben dit jaar gelukkiger met de vooruitgang van het team en met de auto dan vorig jaar. Maar als je de eerste zes of zeven races ziet, zal dat moeilijk uit te leggen zijn gezien de resultaten. Ik heb het volste vertrouwen in het team en ik zie nu een goede richting", zo sluit Alonso af.

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"