Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso voorspelt straf voor Leclerc na GP Groot-Brittannië

Fernando Alonso is er heilig van overtuigd dat hij nog een plekje op zal schuiven in de eindstand van de Britse Grand Prix ten koste van Charles Leclerc. Hij denkt dat de Ferrari-coureur een straf moet en zal krijgen.

In de slotfase van de Britse Grand Prix ging het er vooraan het veld geweldig aan toe! Charles Leclerc vocht op oude, harde banden met Sergio Perez en Lewis Hamilton op nieuwe, zachte banden. Hij deed er alles aan om de twee achter zich te houden, maar uiteindelijk was het niet genoeg. Achter dat drietal wachtte Fernando Alonso rustig zijn kans af, in de hoop dat het gevecht voor zijn neus in tranen zou eindigen. Het mocht niet zo zijn, maar wel genoot hij van de strijd, zo vertelt hij na afloop voor de microfoon van onder meer RacingNews365 . "Dat was heel leuk aan het einde. We zaten net achter het gevecht en zagen alle actie. Ik hoopte dat twee auto's misschien met elkaar in aanraking zouden komen en we daardoor naar het podium konden, maar ze raceten hard en met veel respect. Toch leuk om het te zien voor mijn neus!"

Straf voor Leclerc

Terwijl hij een prachtig uitzicht had op de strijdende Leclerc en kompanen, zag Alonso tegelijkertijd iets dat niet door de beugel kon. De Alpine-coureur weet dat als geen ander, want de vorige Grand Prix werd hij naar eigen zeggen voor een vergelijkbaar vergrijp bestraft. "Het was goed om Lando aan het einde nog in te halen en de vijfde plek te pakken. Dat is mega, maar toch denk ik om eerlijk te zijn dat het nog een vierde plek wordt voor mij, want ik zag Charles Leclerc drie keer van richting veranderen op het rechte stuk in gevecht met Lewis Hamilton!" "In Canada deed ik dat één keer en ik kreeg al een straf, dus drie keer lijkt mij ook niet te mogen. Na de race is er altijd actie! Deze keer moet ik niet naar de stewards, dus kan ik van buitenaf het aankijken. De stewards zullen hier naar kijken, daar ben ik zeker van!" Check hieronder het gevecht tussen Leclerc en Hamilton.

Viaplay
x
Red Bull Horner maakt einde aan speculaties omtrent Red Bull-toekomst