Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Fernando Alonso

Alonso voorspelt straf voor Leclerc na GP Groot-Brittannië

Fernando Alonso is er heilig van overtuigd dat hij nog een plekje op zal schuiven in de eindstand van de Britse Grand Prix ten koste van Charles Leclerc. Hij denkt dat de Ferrari-coureur een straf moet en zal krijgen.

Alonso Leclerc
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

In de slotfase van de Britse Grand Prix ging het er vooraan het veld geweldig aan toe! Charles Leclerc vocht op oude, harde banden met Sergio Perez en Lewis Hamilton op nieuwe, zachte banden. Hij deed er alles aan om de twee achter zich te houden, maar uiteindelijk was het niet genoeg.

Achter dat drietal wachtte Fernando Alonso rustig zijn kans af, in de hoop dat het gevecht voor zijn neus in tranen zou eindigen. Het mocht niet zo zijn, maar wel genoot hij van de strijd, zo vertelt hij na afloop voor de microfoon van onder meer RacingNews365.

"Dat was heel leuk aan het einde. We zaten net achter het gevecht en zagen alle actie. Ik hoopte dat twee auto's misschien met elkaar in aanraking zouden komen en we daardoor naar het podium konden, maar ze raceten hard en met veel respect. Toch leuk om het te zien voor mijn neus!"

Straf voor Leclerc

Terwijl hij een prachtig uitzicht had op de strijdende Leclerc en kompanen, zag Alonso tegelijkertijd iets dat niet door de beugel kon. De Alpine-coureur weet dat als geen ander, want de vorige Grand Prix werd hij naar eigen zeggen voor een vergelijkbaar vergrijp bestraft.

"Het was goed om Lando aan het einde nog in te halen en de vijfde plek te pakken. Dat is mega, maar toch denk ik om eerlijk te zijn dat het nog een vierde plek wordt voor mij, want ik zag Charles Leclerc drie keer van richting veranderen op het rechte stuk in gevecht met Lewis Hamilton!"

"In Canada deed ik dat één keer en ik kreeg al een straf, dus drie keer lijkt mij ook niet te mogen. Na de race is er altijd actie! Deze keer moet ik niet naar de stewards, dus kan ik van buitenaf het aankijken. De stewards zullen hier naar kijken, daar ben ik zeker van!"

Check hieronder het gevecht tussen Leclerc en Hamilton.

Forbidden

Weddenschappen Fernando Alonso

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2022 RN365 Nieuwsdossier

35 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher doet een boekje open over zijn familie: "Hun mentaliteit is geweldig"