Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso: 'Vraag de fans om advies over Halo'

Fernando Alonso vindt dat de fans invloed moeten hebben op de toepassingen van de halo. Volgens de Spanjaard zijn de coureurs nu niet goed herkenbaar en moet de Formule 1 samen met de fans naar een oplossing zoeken.

De cockpitbeschermer Halo brengt een probleem mee dat door meer en meer coureurs benoemd wordt: de helmen van de coureurs zijn nauwelijks zichtbaar. In een interview eerder deze week liet Max Verstappen al weten dat hij baalt van de halo, omdat zijn helm niet te zien is. De fans kunnen aan de T-cam en de startnummers nog zien welke coureur het is, maar de helm was meestal toch het herkenbaarst. Fernando Alonso vindt dan ook dat aan de halo zichtbaar moet zijn welke coureur het is. Als hem wordt gevraagd of de halo dezelfde kleurstelling als de helm moet krijgen antwoordt hij:

''Goeie vraag. Ik denk dat de fans hiermee kunnen helpen door suggesties te doen, of de Formule 1 kan hier een onderzoek naar starten. Voor de coureurs maakt het in ieder geval geen verschil, als het de fans maar helpt.'' Ook FIA-president Jean Todt geeft toe dat het niet goed is voor de sport dat de helm niet meer te zien is. Ook hij denkt dat hier iets aan gedaan kan en moet worden. ''Tegenwoordig moet je een expert zijn om te zien wie in de auto zit. Dit is al jaren een probleem. Misschien is het inderdaad een mogelijkheid om de halo als indicator van de coureur te gebruiken.''

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden