© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Alonso: 'We gaan vol in de aanval bij de start'

17 sep. 2017 08:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Ook het team van McLaren ziet de GP van Singapore als dé beste kans van dit Formule 1 seizoen op een goed resultaat. Met beide auto's in de top 10 tijdens de kwalificatie deed McLaren dan ook goede zaken. Fernando Alonso zet dan ook in op een dubbele puntenfinish voor McLaren.

Alonso jaagt op topklassering na ijzersterke kwalificatie

Voor het eerst in tijden hangen er geen gridstraffen boven het hoofd van zowel Alonso als Vandoorne. Daarnaast geldt voor beide coureurs dat ze weinig problemen hebben gehad in Singapore. Het resulteerde dan ook direct in een ijzersterke kwalificatie waarbij beide auto's in de top 10 eindigden.

Alonso deed het daarin net iets beter dan zijn teamgenoot Vandoorne. De Spanjaard begint de race vanaf P8 en Vandoorne vanaf P9. Alonso is er dan ook van overtuigd dat een dubbele puntenfinish tot de mogelijkheden behoort.

"We wisten al dat dit circuit ons moest liggen en dat een goed resultaat mogelijk is. Ons doel is dan ook om met beide auto's in de punten te rijden. Om dat te kunnen doen, moesten we ook met beide auto's doordringen tot Q3. Het eerste deel van de klus hebben we dus geklaard", aldus Alonso tegenover Sky Sports F1.

Nu deel 1 is gelukt, ziet Alonso de race dan ook vol vertrouwen tegemoet.

"We moeten de klus morgen afmaken, maar tot nu toe liggen we op koers. De start en de eerste ronde bepalen min of meer de posities. Dus we gaan vol in de aanval bij de start en de eerste bocht en daarna moeten we onze posities vasthouden!"

Alonso liet al eerder doorschemeren dat McLaren over één van de beste chassis van het veld beschikt. Door alle problemen van dit seizoen is het lastig om een juiste vergelijking te maken. Volgens Alonso wordt 2018 wat dat betreft een betere graadmeter.

"Volgend jaar wordt een goede test voor McLaren. Dan rijdt het team met dezelfde motor als Renault. Dan wordt pas echt duidelijk hoe goed het chassis is."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen