Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso wijst oorzaak aan voor verder wegzakken Aston Martin

Fernando Alonso hoopte in Monaco revanche te nemen voor de lastige races in Miami en Imola, maar het liep anders. De Spanjaard legt uit waarom het team juist nu minder presteert dan in het begin van het seizoen.

Alonso Imola race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Daar waar Fernando Alonso vorig jaar na zeven races vijf keer op het podium stond, is het beste resultaat van de Aston Martin-coureur in 2024 tot nu toe een vijfde plek in Saoedi-Arabië. Daarbij ziet Alonso dat er vooral nog verbeteringen moeten komen om de balans in de auto te verbeteren. "We zijn niet blind, we zijn ons bewust van de situatie", zo vertelt de Spanjaard tegenover onder meer RacingNews365.

"Maar tegelijkertijd is het ook de aard van deze auto's. Als je downforce toevoegt, dan wordt het wat kritischer en moeilijker om de auto te besturen. Dit is iets dat we moeten oplossen." Dan gaat Alonso in op het feit dat de achterstand op de topteams alleen maar verder lijkt op te lopen. Visa Cash App RB (RB) was de afgelopen races op het oog ook nog sneller.

"Ik denk dat we minder goed zijn gaan presteren ten opzichte van de anderen. Al denk ik dat we onze auto beter hebben laten presteren, maar de anderen lijken een stap te maken. Die stap is wat groter dan die van ons en we zijn een beetje weggezakt wat betreft onze positie. En in mijn geval denk ik dat ik niet perfect was tijdens de laatste twee races. Ik reed niet goed genoeg in Miami."

Na een matige kwalificatie in de Verenigde Staten werd Alonso nog negende, maar in Imola kwam de Spanjaard er eigenlijk geen moment aan te pas. Hij crashte in de derde vrije training, viel al in het eerste deel van de kwalificatie uit en moest het doen met P19 in de race.

"In Imola ging het meer over de zoektocht naar antwoorden die me soms drijft in een bepaald weekend, als ik weet dat de doelen niet goed genoeg zullen zijn om ons of mezelf tevreden te stellen. Soms schakel je over naar een bepaalde set-up of naar een soort testweekend. In plaats van op de negende plek te finishen, los ik liever de problemen van de auto op. Dan geef ik dat weekend op en begin ik het volgende weekend weer van voor af aan", zo legt Alonso uit.

"Dat gebeurde in Imola, in de derde vrije training, dan kwalificatie en de race. Van de ene kant is dat goed, omdat je dan de oplossing voor de problemen misschien wat kan versnellen. Aan de andere kant heb je misschien nul punten of ben je iets minder competitief dan normaal", zo sluit de Spanjaard af.

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen