Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso wil met 'extreme' voorbereiding topseizoen verbeteren: "Totale toewijding voor wat je doet"

Aston Martin (en dan met name Fernando Alonso) kwam in 2023 extreem sterk uit de winter. De Spaanse voormalig wereldkampioen is nu volop bezig om zijn prestaties van afgelopen jaar te verbeteren.

XPB 1209342 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Aston Martin was de verrassing van de eerste seizoenshelft in 2023. Het team streed ineens race na race om de podiumplekken. In de eerste acht races stond Fernando Alonso zes keer op het podium. Ondanks dat Aston Martin na de zomer wat wegzakte, pakte Alonso de vierde plek in de rijdersstand.

Dit jaar is alles bij Aston Martin erop gericht om die prestaties te verbeteren. Alonso geeft zelf een inkijkje in hoe die voorbereiding op de eerste race eruitziet. "Als je in de simulator zit, is focus het belangrijkste", zegt de tweevoudig wereldkampioen op het X-account van Aston Martin. "De precisie, de focus die je moet hebben in de simulator is best extreem, vergelijkbaar met de echte auto."

Alonso bereidt zich in de fabriek voor op de start van het seizoen 2024, dat wordt afgetrapt met de testdagen in Bahrein. "Hyperfocus betekent totale toewijding voor wat je doet. De hereniging met het team is ook een boodschap aan anderen: we werken hier 24 uur per dag, 7 dagen in de week om klaar te zijn voor het nieuwe seizoen. Iedereen zet zich 100 procent in."

Als het aan Alonso ligt wordt dit jaar nog beter dan vorig seizoen. "2023 was een ongelofelijk seizoen en 2024 wordt nog een stapje beter."

Bekijk hieronder de video van Aston Martin!

Praat mee!

Viaplay
x
Nieuwe regels Red Bull de middenmoot in 2026? "Dan moet je met een bulldozer door het gebouw heen rijden"