Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso wil WEC-chaos buiten de Formule 1 houden

Fernando Alonso rijdt dit seizoen in twee klasses: de Formule 1 en het WEC. De Spanjaard vindt de vrije toegang van de fans tot de paddock in het WEC hinderlijk houdt een dergelijk systeem het liefst buiten de Formule 1.

In het WEC krijgen fans met hun kaartjes toegang tot de pitstraat voorafgaand aan de race. In de Formule 1 is dat niet zo en werkt men met een zogenaamde 'paddock pass'. Fernando Alonso noemt de paddock passes van de F1 dan ook beter in vergelijking met de volledige toegang voor alle fans in het WEC. "Ik denk dat ik het systeem van de Formule 1 prefereer." Soms vond Fernando Alonso, die de 6 uur van Spa op zijn naam schreef, het te druk in de paddock in de WEC. "Het gaf soms wat stress. In de Formule 1 lijkt het allemaal meer onder controle en is alles in proporties."

Eenzelfde soort systeem als het WEC in de Formule 1 invoeren ziet Alonso dan ook liever niet gebeuren. "Dan kun je niet normaal meer rondlopen. Dan gaan alle coureurs zich afzonderen, want we kunnen dan niet meer onze normale dingen doen. Dat is waarschijnlijk niet de richting die we op willen gaan." Een opening van de paddock gaat tegengesteld werken volgens Alonso. "Misschien denkt iedereen dat we dan meer gaan praten, maar in feite gebeurt het tegenovergestelde."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"