© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Alonso wil WEC-chaos buiten de Formule 1 houden

12 mei 2018 07:59 Koen Bakker 0 reacties
Fernando Alonso rijdt dit seizoen in twee klasses: de Formule 1 en het WEC. De Spanjaard vindt de vrije toegang van de fans tot de paddock in het WEC hinderlijk houdt een dergelijk systeem het liefst buiten de Formule 1.

Alonso zit niet te wachten op fans in de paddock

In het WEC krijgen fans met hun kaartjes toegang tot de pitstraat voorafgaand aan de race. In de Formule 1 is dat niet zo en werkt men met een zogenaamde 'paddock pass'. 

Fernando Alonso noemt de paddock passes van de F1 dan ook beter in vergelijking met de volledige toegang voor alle fans in het WEC. "Ik denk dat ik het systeem van de Formule 1 prefereer."

Soms vond Fernando Alonso, die de 6 uur van Spa op zijn naam schreef, het te druk in de paddock in de WEC. "Het gaf soms wat stress. In de Formule 1 lijkt het allemaal meer onder controle en is alles in proporties."

Eenzelfde soort systeem als het WEC in de Formule 1 invoeren ziet Alonso dan ook liever niet gebeuren. "Dan kun je niet normaal meer rondlopen. Dan gaan alle coureurs zich afzonderen, want we kunnen dan niet meer onze normale dingen doen. Dat is waarschijnlijk niet de richting die we op willen gaan."

Een opening van de paddock gaat tegengesteld werken volgens Alonso. "Misschien denkt iedereen dat we dan meer gaan praten, maar in feite gebeurt het tegenovergestelde."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen