© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

'Alonso wordt als Formule 1-coureur behoorlijk overschat'

15 aug. 2018 09:15 Jan van der Burgt 0 reacties
Waar velen Fernando Alonso na zijn aangekondigde vertrek uit de Formule 1 bestempelen als een Formule 1-icoon, is voormalig wereldkampioen Jody Scheckter wat minder enthousiast over de Spanjaard. Hij wordt volgens de Zuid-Afrikaan behoorlijk overschat.

"Mensen hebben de neiging Fernando Alonso te overschatten, terwijl hij in feite voor onrust zorgt bij de teams waarvoor hij werkt. Dat is niet de manier om wereldtitels te winnen", aldus Scheckter in gesprek met de BBC.

"Ik wil niet zeggen dat Fernando geen goede coureur is, in tegendeel. Hij is op dit moment één van de beste rijders op de grid, maar om succesvol te kunnen zijn moet je goed samenwerken met je team en je als leider op kunnen stellen."

Scheckter kan zich dan ook niet vinden in de woorden van Felipe Massa, die stelde dat Alonso als rijder van hetzelfde kaliber was als Michael Schumacher, van wie hij in 2006 de teamgenoot was bij Ferrari:

"Michael Schumacher is de beste coureur die actief is geweest in de Formule 1. Fernando Alonso is in mijn ogen niet van hetzelfde niveau als de Duitser."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen