Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso zeer tevreden met tweede plaats: "Geen kans tegen Verstappen"

Fernando Alonso verschijnt breed glimlachend voor de camera's na het behalen van de tweede plaats in de Grand Prix van Monaco. De overwinning zat er niet in voor Aston Martin: Max Verstappen domineerde de race.

Alonso Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na het starten op de harde band kon Fernando Alonso niet aanvallen in de beginfase van de Formule 1 Grand Prix van Monaco. Later kreeg de race in Monte Carlo een nieuwe wending door een onverwachte regenbui, waardoor alles open lag. Max Verstappen domineerde echter de race en gaf de leiding niet uit handen.

De Nederlander won, terwijl Alonso voor de vijfde keer in zes races op het podium staat. Daar is hij tevreden mee, want veel meer dan P2 kon volgens hem niet: "Vandaag was lastig. We moesten op de harde band starten, dus de mogelijkheid om in bocht 1 aan te vallen hadden we al opgegeven."

"We wilden de long game spelen, maar Max reed supergoed op de mediums. We hadden geen kans", zo concludeert de Aston Martin-rijder. "Toen de regen viel, werd alles lastiger. Dat was niet makkelijk. Vol gas gaan kon niet in die ronden en het remmen voor bocht 5 en 10 was zeer lastig."

Alonso sluit af met complimenten voor zijn concurrenten: "Ik was verrast dat er geen safety car was, dus iedereen heeft fantastisch gereden vandaag!"

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Monaco 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"