Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Alonso één van de grootste Ferrari-coureurs aller tijden"

Na het zien van de beelden van een winnende Fernando Alonso in Daytona afgelopen weekend, wilde voormalig Ferrari-president Luca di Montezemolo graag wat woorden kwijt over de tweevoudig wereldkampioen. In zijn ogen is de Spanjaard van een ongekend hoog niveau.

"Fernando Alonso is werkelijk een fantastische coureur. Natuurlijk baal ik nog van de gemiste titels van Fernando in 2010 en 2012. Echter heb ik toen het ware karakter van Alonso gezien, hij vecht altijd door tot het bittere einde. Ondanks dat hij vaak moeite had om een teamspeler te zijn, zet ik hem samen met Niki Lauda en Michael Schumacher toch in het rijtje van de beste drie rijders die ooit voor Ferrari reden."

In Italië raakt men op het moment niet uitgesproken over de ‘terugkeer’ van de naam Schumacher bij Ferrari. Mick Schumacher werd als ontwikkelingscoureur opgenomen in de Italiaanse 'familie'. Ook di Montezemolo steekt zijn vertrouwen niet onder stoelen of banken: ‘Mick ken ik al vanaf dat hij nog een kleine jongen was. Het is een serieuze jongen, intelligent en we moet hem vooral zijn gang laten gaan de komende jaren. Mocht hij net zo groot worden als zijn vader zou dat fantastisch zijn, maar daar kunnen we nu nog slechts van dromen." Met medewerking van Aaron Deckers.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"