Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
AlphaTauri

AlphaTauri bedankt voor 'gratis' nieuwe Red Bull-upgrade

AlphaTauri zal de nieuwe bolide voor dit jaar niet voorzien van de achterzijde van de Red Bull-bolide van afgelopen jaar. Het team mag dat 'gratis' doen, maar bedankt daarvoor.

Gasly Turkije
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Het is een regel waar bepaald niet alle teams het mee eens zijn. Teams als Racing Point/Aston Martin en AlphaTauri mogen zonder inzet van tokens bepaalde onderdelen van de auto upgraden naar de specificatie van 2020. Afgelopen seizoen reden die teams immers met onderdelen uit 2019 van respectievelijk Mercedes en Red Bull.

In de Formule 1 geldt momenteel een ontwikkelstop, tenzij je voor bepaalde ontwikkelgebieden één van de twee beschikbare tokens inzet. Echter, de achterkant van de Red Bull RB16 van 2020 was reeds ontworpen en dus mag AlphaTauri die in zijn geheel en zonder inzet van tokens overnemen. Desondanks bedankt het team daarvoor, zoals technisch directeur Jody Egginton uitlegt in gesprek met The Race.

"We nemen onze huidige achterzijde van de auto mee naar volgend jaar, iets waar we lang en goed over hebben nagedacht. Het is erg prettig om naar de 'snoepwinkel' te kunnen gaan om daar te pakken wat je wilt, maar we willen met name de voorkant van de wagen aanpakken", aldus Egginton.

Overigens is suggestie van een 'gratis' nieuwe achterkant ook niet helemaal juist, want ook andere delen van de auto moeten worden aangepast als AlphaTauri er 'wel voor zou kiezen de achterkant van Red Bull over te nemen. Daar hebben ze én de tokens niet voor én misschien ook niet de financiële middelen.

"We moeten volgend jaar verstandig omgaan met het budget, zeker met het oog op de ontwikkeling van de '22-auto. We zijn echter niet ontevreden met het huidige pakket (aan de achterzijde, red.) en dus focussen we ons op andere ontwikkelgebieden."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Yuki Tsunoda

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull