Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
AlphaTauri

AlphaTauri-coureurs met volop vragen: "Dit is een grote verandering"

De coureurs van AlphaTauri verwachten dat ze het komend weekend lastig krijgen met de eerste sprintkwalificatie van het Formule 1-seizoen. Pierre Gasly en Yuki Tsunoda verwachten allebei dat ze flink aan de bak moeten op Silverstone.

Tsunoda France
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De grootste verandering ten opzichte van een normaal raceweekend is natuurlijk de sprintkwalificatie op zaterdag en de enkele vrije training en kwalificatie daarvoor op vrijdag. Het is dus voor de coureurs zaak dat ze zich eigenlijk meteen goed moeten voelen in hun auto om zich zo goed mogelijk te kunnen kwalificeren.

In de preview van AlphaTauri voorafgaand aan de Grand Prix van Groot-Brittannië blikken Pierre Gasly en Yuki Tsunoda vooruit op het weekend met het nieuwe format. "Het is een grote verandering, dus het is nog belangrijker dan normaal dat we de eerste keer goed voorbereid de baan op gaan", aldus Gasly. "Door het nieuwe format komt er meer nadruk te liggen op hoe de auto in de race presteert en daar hebben we iets meer werk te verrichten in vergelijking met de kwalificatie."

Volgens Gasly loopt de AlphaTauri in de kwalificatie beter dan in de race en is er zelfs sprake van 'over-presteren'. "In de kwalificatie doen we het beter dan andere teams die er meer moeite mee hebben en in de race zitten we min of meer waar we horen te zitten. Toch zal het wel goed komen, want in Oostenrijk hadden we een andere strategie, maar finishten we vier of vijf seconden buiten de top vijf. Dus ook al hebben we iets meer werk te doen voor de race, we zitten er hoe dan ook goed bij."

Gasly's teamgenoot Tsunoda is ergens een beetje huiverig voor zijn eerste Formule 1-Grand Prix op Silverstone, zeker met dit nieuwe format. De Japanner was naar eigen zeggen net lekker bezig en had een nieuwe aanpak gevonden waarmee hij aan een Grand Prix begint.

Voorheen pushte Tsunoda meteen vanaf het moment dat hij zich goed voelde met soms een overhaaste crash als gevolg, maar nu bouwt hij zijn zelfvertrouwen stapje voor stapje op waarna hij er pas in de kwalificatie echt volle bak voor gaat. Ook werkt hij beter samen met zijn engineers en bereidt hij zich beter voor op het moment dat hij in de auto stapt.

Die voorbereidingstijd is er door de enkele vrije training op vrijdag dus minder, weet de balende Japanner. "Ik verwacht dat meteen goed presteren in de kwalificatie na VT1 lastig wordt", aldus Tsunoda. "Het wordt erg moeilijk, maar ik zal het net als in Oostenrijk stapje voor stapje gaan doen. Het wordt voor iedereen een uitdagende week, maar ik ga me gewoon op mezelf focussen om te zorgen dat ik zo goed mogelijk voorbereid ben."

Ook interessant:

Bezorgt Max Verstappen de Britten, inclusief Lewis Hamilton, dit weekend de volgende grote kater? Tom Coronel en Ruud Dimmers spreken zich hierover uit in de F1-podcast van RacingNews365 met host Joris Mosterdijk.

Max Verstappen zag zijn imposante zegereeks doorbroken worden vorige week, maar slaat hij direct terug tijdens de GP van Japan? De Nederlander is wederom de grote favoriet! Zet dit weekend € 10 in en ontvang maar liefst € 50 aan free bets bij Unibet !

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Claim nu jouw free bets
Forbidden

Weddenschappen Yuki Tsunoda

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Britannië 2021 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA voert na chaos en Verstappen-onderzoek oude regel terug in