Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

AlphaTauri-coureurs reageren op onthulling AT03: "Hebben iets heel speciaals"

De AT03 van AlphaTauri is op Valentijnsdag officieel onthuld. De coureurs van de Italiaanse renstal zijn enthousiast over het uiterlijk, al wachten ze nog even met het vellen van een oordeel over de performance van de bolide.

De AT03 van AlphaTauri is vandaag, 14 februari, getoond aan het grote publiek. De livery ziet er vertrouwd uit met de blauw-witte tinten van het gelijknamige kledingmerk. Niet alles werd al prijsgegeven: tijdens de onthulling werd alleen een render laten zien van de AT03. Toch zijn coureurs Pierre Gasly en Yuki Tsunoda al zeer enthousiast over het project voor komend Formule 1-seizoen. De Fransman trapt af: "Dit jaar zien we enorme wijzigingen aan de auto door de nieuwe reglementen. De looks en het design zijn totaal anders, dus het team moest vanaf nul beginnen. We weten niet wat de performance van de AT03 zal zijn totdat we op het circuit rijden, maar het ziet er fantastisch uit!" "Het ziet er fantastisch uit", vindt ook Tsunoda. "Natuurlijk hebben we de échte auto nog niet op het circuit gezien, maar de nieuwe vorm en het design zijn erg cool. Ik denk dat de livery er goed bij past en ik hoop dat iedereen van de launch video heeft genoten." Artikel gaat verder onder het foto-album

AlphaTauri levert 'iets speciaals'

Teambaas Franz Tost heeft veel vertrouwen in de performance van de AT03. "Ik ben blij om eindelijk onze bolide voor komend F1-seizoen te kunnen onthullen. Het is een nieuw tijdperk en we hopen dat het een sterk pakket zal zijn, vooral na het succes van vorig jaar." "We hebben opnieuw erg nauw samengewerkt met AlphaTauri (het kledingmerk, red.) om onze auto te lanceren en ik denk dat we iets heel speciaals hebben kunnen leveren", aldus de teambaas van het Red Bull-zusterteam.

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024