Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

AlphaTauri hoopt de slag om het middenveld te kunnen winnen

Ondanks dat de focus dit seizoen al snel op 2022 zal komen te liggen, denkt Franz Tost de slag om het middenveld te kunnen winnen met AlphaTauri.

Nu de auto's dit jaar weinig aan verandering onderhevig zijn, zal de focus snel op 2022 komen te liggen. Dat geldt ook voor AlphaTauri, waar ze al een hele tijd met volgend jaar bezig zijn. "De plannen voor 2022 zitten niet alleen in ons achterhoofd, maar ook helemaal vooraan", zegt Tost tegen Auto Motor und Sport . "We moeten nu zien waar we staan in termen van prestaties met de huidige auto. Ik hoop dat we in het voorste middenveld kunnen rijden." "Er zijn geen plannen voor grote ontwikkelingen tijdens het seizoen. De technisch directeur zal op een bepaald moment moeten beslissen in welke richting hij wil gaan. Maar de meeste aandacht gaat nu al uit naar de ontwikkeling van de auto van 2022." Wanneer dat punt precies is, dat is nog niet duidelijk, geeft Tost toe. "Er is nog geen vast punt waarop we de ontwikkeling van de huidige auto zullen stoppen. Maar vanaf juni of uiterlijk juli zullen we zeker alle middelen verschuiven naar de 2022 auto." Deze woensdag testte AlphaTauri haar nieuwste bolide op Imola. Daarbij kwam een andere neus naar voren dan tijdens de launch vorige week. Hieronder zijn wat kiekjes te zien.

1364541808320139266

#Imola #AT02 @AlphaTauriF1 in pista interessante notare soluzione muso stretto #F1 #F1Tech Ph ( © ) Federico Basile The new #AT02 on track at Imola very interesting Nose tight pic.twitter.com/VjwdSqXBp1 — SalaStampaF1 (@SalaStampaF1) February 24, 2021

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"