Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
AlphaTauri

AlphaTauri-teambaas voorspelt verlenging voor Gasly en Tsunoda

Als het aan Franz Tost ligt blijft de samenstelling van AlphaTauri met Pierre Gasly en Yuki Tsunoda in 2022 onveranderd. De teambaas verwacht dat de twee volgend jaar nog steeds achter het stuur zitten.

Gasly Tsunoda portret 2021 Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

De huidige line-up van AlphaTauri bestaat sinds begin dit jaar toen nieuwkomer Yuki Tsunoda aan het team werd toegevoegd aan de zijde van Pierre Gasly. De coureurs kenden in de eerste seizoenshelft hoogte- en dieptepunten, maar kunnen op steun rekenen van hun teambaas Franz Tost.

Hij verwacht namelijk dat de twee ook volgend jaar nog voor AlphaTauri rijden. "Ik hoop het wel, want ik zie geen andere coureur voor me en ik hoop dat we volgend jaar met zowel Pierre als Yuki ingaan", zegt Tost tegen diverse internationale media waaronder RacingNews365.

Volgend jaar wordt het tweede seizoen van Tsunoda in de Formule 1. Dat maakt het volgens Tost misschien makkelijker voor de Japanner die nu toch nog wel geregeld wat foutjes maakt en na de zomerstop ook nog eens moet rijden op veel circuits die hij niet kent. "In Europa heeft hij in de Formule 2 en 3 geracet, maar we gaan straks naar Amerika en daar heeft hij nog nooit gereden, in Mexico en São Paolo idem dito. Het is niet makkelijk en we moeten het niet onderschatten."

Tost is echter wel lovend over het optreden van Tsunoda in Groot-Brittannië, waar hij vanwege de kwalificatie op vrijdag slechts een uurtje in de vrije training had om het circuit te leren kennen. De foutjes die de Japanner tussendoor maakt, neemt Tost dan voor lief. "Het is moeilijk, zeker met het huidige niveau in de Formule 1. Als een nieuwe coureur bij een team komt, moet je accepteren dat hij fouten kan maken."

Verschil met Gasly is er natuurlijk wel, maar dat is volgens Tost logisch. "Pierre doet het fantastisch en Yuki is een nieuwkomer en doet het goed. Hij moet alleen wat meer ervaring opdoen en veel leren. Dat is niet bijzonder, dat is logisch met jonge coureurs. Het is het risico dat je neemt als er een rookie aan boord komt."

Ook interessant:

Verstappen met kop en schouders de beste coureur van het seizoen

Het F1-seizoen is halverwege. Hoog tijd om uitgebreid de balans op te maken. Er is in de nieuwste RacingNews365-podcast genoeg om over na te praten! Beluister 'm hieronder, met Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk.

Forbidden

Weddenschappen Yuki Tsunoda

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

2 reacties

Viaplay
x
Interview Horner exclusief: Red Bull tast in het duister over impact van nieuwe F1-regels