Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Visa Cash App RB

AlphaTauri trekt Ferrari-kopstuk aan en weigert astronomisch bedrag voor verkoop

Er komen een aantal grote veranderingen aan bij AlphaTauri, zo heeft RacingNews365 uit bronnen vernomen. Zo zal Ferrari-kopstuk Laurent Mekies naar verluidt de overstap maken naar het zusterteam van Red Bull als onderdeel van een reorganisatie. Ondertussen is een gigantisch bod voor de verkoop van het team afgeslagen.

Laurent Mekies Ferrari Hungarian GP 22
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ferrari-kopstuk Laurent Mekies zal binnenkort de overstap maken naar AlphaTauri, zo heeft RacingNews365 van betrouwbare bronnen uit Italië vernomen. De Racing Director van Ferrari zal het team in de nabije toekomst verlaten, om na de verplichte gardening leave in dienst te treden van Red Bull's zusterteam.

Bij AlphaTauri zal Mekies in eerste instantie nauw samenwerken met teambaas Franz Tost. Dit is onderdeel van een grotere reorganisatie van het team waar Nyck de Vries en Yuki Tsunoda voor rijden, zo heeft dit medium vernomen. Geruchten gingen de ronde dat de 67-jarige Tost binnenkort met pensioen gaat, maar gevraagd hiernaar wilde de teambaas er niet op reageren.

Mekies is overigens geen nieuw gezicht voor AlphaTauri. In het Toro Rosso-tijdperk werkte Mekies al voor het aan Red Bull-gelieerde team, eerst als Chief Engineer (2005-2012) en later als Head of Vehicle Performance (2012-2014). Na een paar jaar bij de FIA te hebben gewerkt maakte Mekies de overstap naar Ferrari, waar hij nu dus weer weg zal gaan om terug te keren naar zijn oude team.

Veranderingen bij AlphaTauri, verkoop 800 miljoen afgeslagen

AlphaTauri is begonnen aan een aantal veranderingen waarbij niet alleen Mekies als nieuw personeelslid wordt aangetrokken. Zo kreeg Lars Stegelmann onlangs een rol binnen het team als commerciële baas van AT. Stegelmann, hiervoor commercieel directeur van de DTM-klasse, zal zich bezighouden met de wereldwijde partnerships van het Italiaanse team.

De vermoedelijke hervormingen van AlphaTauri komen er niet voor niets. Na een periode van speculaties over een mogelijke verkoop van het Red Bull-zusterteam zal het team in de nabije toekomst niet worden verkocht. Er wordt dus volop geïnvesteerd in het team, dat hiermee verder naar voren op de F1-grid moet komen.

Wel is er serieuze interesse geweest en is er zelfs een gigantisch aanbod gedaan om AlphaTauri over te nemen. RacingNews365 heeft vernomen dat een aanbod van ten minste 800 miljoen dollar, zo'n 725 miljoen euro, is afgeslagen.

Ook interessant:

Rijstijl 'waanzinnige' Verstappen laat zich niet kopiëren

Als Verstappen zoveel beter is dan de rest, waarom kopiëren de anderen dan gewoon zijn rijstijl niet? Een makkelijke vraag, maar laat het antwoord zich net zo makkelijk formuleren?

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Nyck de Vries

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

10 reacties

Viaplay
x
LIVE Reacties na verwoestende testdag Verstappen in Bahrein