Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
AlphaTauri

AlphaTauri zet groei door en komt drie races op rij met updates

AlphaTauri werkt aan een mooi updatepakket, zo verklapt technisch directeur Jody Egginton. De Italiaanse renstal hoopt in Imola al de eerste vruchten daarvan te plukken en in Spanje al helemaal te kunnen oogsten.

Tsunoda
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © AlphaTauri

Met een negende plaats voor Yuki Tsunoda in de Grand Prix van Bahrein kon AlphaTauri de schade na het uitvallen van Pierre Gasly toch nog een beetje beperkt houden. Het team blijft werken om de auto te verbeteren en volgens technisch directeur Jody Egginton ziet het er allemaal goed uit.

"Ik denk dat we een goed beeld hebben van hoe de auto is. Dat zorgt ervoor dat we kunnen zeggen: 'waar willen we ons op richten?' En dat is de aerodynamische ontwikkeling", zegt Egginton tegen onder meer RacingNews365.

Volgens de technisch directeur is het belangrijk om onderdelen van de auto te ontwikkelen die niet door de nieuwe reglementen worden beperkt. Daarbij moet het team wel in het achterhoofd houden dat die veranderingen geen andere zaken in de weg staan. 'Voortschrijdende ontwikkeling', noemt hij het.

Komend weekend moet het resultaat volgens Egginton dan ook al zichtbaar zijn. Als alles volgens plan verloopt, moet de ontwikkeling in de weken erna dan nog beter tot wasdom komen. "We krijgen wat nieuwe onderdelen in Imola en in Portugal en Spanje. Het is marginaal, geen nieuws voor op de voorpagina. Maar in Spanje moeten we toch al wel een mooie stap voorwaarts hebben gezet."

Ook interessant:

Waren Verstappen en Red Bull te braaf in Bahrein?

Luister nu de podcast met host Mental Theo, autocoureur Tom Coronel en F1-expert Ruud Dimmers.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Yuki Tsunoda

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Eerste vrije training Grand Prix van Spanje