Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alpine-baas zet het team op scherp: "Dit mag niet nog eens gebeuren"

In 2022 rijdt Alpine wederom op het middenveld, maar tijdens de GP van Emilia-Romagna ging het slechter dan tijdens de openingsraces. Het team scoorde nul punten, wat tot veel frustraties heeft gezorgd.

Regelmatig lukt het Alpine om goed mee te komen op het middenveld en dus naar huis te gaan met punten, maar tijdens de GP van Emilia-Romagna scoorde het team geen punten. Fernando Alonso viel uit na forse schade aan zijn sidepods en Esteban Ocon finishte als veertiende na een tijdstraf. "Heel simpel, vorig raceweekend was teleurstellend voor het team en ook was het de eerste race van het seizoen waar we geen punten scoorden", baalt Alpine-CEO Laurent Rossi. De renstal probeert al meerdere jaren het gat met de topteams te dichten, maar ziet nu meerdere teams uit het middenveld die meer vooruitgang boeken. "We moeten ervoor zorgen dat dit niet nog eens gebeurt, want we hebben veel meer potentie dan dit. Als team zijn er genoeg vlakken waar we op kunnen verbeteren en we moeten alle fouten zo snel mogelijk verhelpen om onze ambitieuze doelen na te streven.

Alpine hoopt op verbetering in Miami

Het dramatische weekend in Imola kan Alpine snel achter zich laten. Komend weekend is het tijd voor de vijfde race van de Formule 1-kalender op het gloednieuwe circuit in Miami Gardens. "We zijn gefrustreerd door het vorige resultaat, maar we nemen het mee als nieuwe motivatie om dit niet weer mee te maken." "Ik heb vertrouwen in het team en dat ze hard blijven werken. We moeten absoluut terug gaan slaan tijdens de volgende race in Miami", aldus Rossi.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"