Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mick Schumacher

Alpine bevestigt gesprekken met Schumacher, maar niet over F1

Mick Schumacher staat dit seizoen aan de zijlijn van de Formule 1, nadat hij door Haas F1 de deur werd gewezen. Hij vond bij Mercedes onderdak als reservecoureur, maar nu is hij ook in gesprek met Alpine.

Schumacher Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mick Schumacher zit dit autosportseizoen zonder een competitief racezitje. Daar zou volgend jaar echter weleens verandering in kunnen komen. Hij zal ongetwijfeld inzetten op een Formule 1-comeback, maar hij heeft misschien ook B-plannen achter de hand.

Als namelijk Alpine Sport-kopstuk Bruno Famin wordt geconfronteerd met de geruchten dat Alpine en Mick Schumacher met elkaar in gesprek zijn over een zitje in het World Endurance Championship (WEC), kan hij dat enkel bevestigen ten overstaan van onder andere RacingNews365.

"Het is waar dat we met hem spreken over een rol in ons endurance-programma met de A424. Ik denk dat het voor beide partijen een geweldige kans is. Op dit moment blijft het vooral nog bij gesprekken, maar hopelijk kunnen we op korte termijn een test organiseren."

Mocht het inderdaad tot een overeenkomst komen, dan hoeft Schumacher zijn Mercedes-reservezitje niet af te staan. Teambaas Toto Wolff gaf eerder in een reactie op de geruchten al aan dat hij hoopt dat Schumacher de Mercedes-familie trouw blijft in zijn huidige rol, óók als hij een Frans avontuur aangaat.

Alpine keert in 2024 terug op het hoogste niveau in het WEC, de Hypercar-klasse. Die zal volgend jaar sterker bezet zijn dan ooit met onder andere Ferrari, BMW, Toyota, Porsche, Cadillac, Lamborghini en Peugeot als tegenstanders van formaat.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Japan 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Hamilton Mercedes-coureur verliest WK-punt na fikse straf tijdens sprintrace Miami