Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alpine F1 Team

Alpine bevestigt terugkeer kampioenenmaker

Alpine heeft bevestigd dat niemand minder dan voormalig teambaas Flavio Briatore terugkeert bij het team.

Gasly FP3 Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Flavio Briatore keert terug bij Alpine, het team dat hij in het verleden als teambaas naar wereldtitels in de Formule 1 hielp toen het nog actief was als respectievelijk Benetton ('94 & '95 met Michael Schumacher) en Renault ('05 & ´06 met Fernando Alonso).

Briatore is door Alpine aangesteld als Executive Advisor. Volgens het korte statement gaat de Italiaan zich bezighouden met alle belangrijke lagen van het team, waarbij het scouten van talenten en het delen van inzicht op de coureursmarkt an sich als voorbeelden genoemd worden. Hij gaat tevens de bedrijfsstructuur onder de loep nemen en adviezen geven over enkele strategische keuzes binnen het team.

Geluiden over een mogelijke terugkeer deden al langer de ronde, zoals RacingNews365 eind mei al wist te melden. In korte tijd gebeurt er zo veel rond het team van Alpine. Esteban Ocon werd bedankt voor bewezen diensten, meerdere kopstukken verlieten het team en motorleverancier Renault overweegt sterk de F1 te verlaten, waardoor Alpine genoodzaakt zou zijn een klantenteam te worden.

Praat mee!

Viaplay
x
GP VS Brundle ziet 'sluwe straatvechter' Verstappen Norris aftroeven: "Dat was onverklaarbaar"