Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alpine F1 Team

'Alpine hakt knoop door over motorproject'

Afgelopen zomer kondigde Alpine aan dat er een plan was gepresenteerd om het Renault-motorproject stop te zetten. Nu zou er een definitieve beslissing volgen.

Ocon FP3 Singapore
Gerucht
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Gaat Alpine door met Renault-motoren of wordt het een klantenteam? Dat was de afgelopen tijd de vraag. Voormalig teambaas Bruno Famin kondigde voor de zomerstop aan dat er een plan was gepresenteerd om het motorproject stop te zetten voor 2026. Alpine zou dan overschakelen op een motor van een andere leverancier, om zo meer kans op succes te hebben en kosten te besparen. In 2026 gaan de reglementen op de schop en moeten er nieuwe motoren gebouwd worden.

Het leidde tot grote protesten vanuit het Renault-personeel in de fabriek in Viry-Châtillon. Zij waren het niet eens met het besluit, staakten én protesteerden ter plaatse tijdens het Grand Prix-weekend in Italië. Een goed gesprek met Renault-CEO Luca de Meo volgde, maar Alpine lijkt het plan toch door te zetten.

AutoHebdo meldt namelijk dat Alpine op maandag 30 september het aangekondigde plan wil goedkeuren. Renault zou dan eind 2025 uit de sport verdwijnen, terwijl Alpine hoogstwaarschijnlijk overstapt op Mercedes-motoren. De fabriek in Viry-Châtillon zou dan gebruikt gaan worden voor het motoronderhoud en de overige race-activiteiten van Alpine. Zo is het Franse team actief in het WEC (World Endurance Championship).

Ook interessant:

De titelstrijd in de Formule 1 nadert de ontknoping. Max Verstappen moet in de laatste zes races een voorsprong van 52 punten verdedigen op Lando Norris, die steeds dichter naar de wereldkampioen toe kruipt. Maar Verstappen lijkt niet echt te kunnen rekenen op steun van Sergio Perez, toch?! Joris Mosterdijk, Ruud Dimmers en Tom Coronel bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking! Renault stopt als motorleverancier in F1