Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alpine heeft slecht en goed nieuws voor Alonso na motorproblemen

Het is nog niet het seizoen voor Fernando Alonso, die ondanks twee goede races slechts op twee punten staat. De Spanjaard kan er echter zelf weinig aandoen. Na motorproblemen in Saoedi-Arabië heeft zijn werkgever Alpine goed en slecht nieuws voor Alonso.

Alonso Jeddah
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Michael Potts / RacingNews365

Fernando Alonso stond balend voor de microfoon vorig raceweekend, nadat zijn Alpine-motor het had begeven en hij met nul punten terug moest keren naar Spanje. Na een tegenvallende strategie in Bahrein, waardoor hij een aantal punten misliep, was het opnieuw een bittere pil om te slikken.

Met de kennis dat Alonso in aanloop naar de race in Djedda al een nieuwe motor kreeg - en deze meteen de geest gaf - hoopte Fernando natuurlijk dat het probleem opgelost kon worden voor de race in Australië.

Slecht nieuws en goed nieuws

Het slechte nieuws, is dat dat niet het geval is. De Alpine-motor van Alonso is niet meer te redden, vertelt bevestigt het team tegenover RacingNews365. De Franse renstal heeft het probleem gevonden, maar om dit te verhelpen moet de verzegeling worden gebroken en moet er dus sowieso een nieuwe verbrandingsmotor worden geïnstalleerd.

Het goede nieuws, is dat het probleem niet de motor zelf was, maar een onderdeel dat in de motor geïntegreerd zit: de waterpomp. Het is een betrouwbaarheidsprobleem dat in de toekomst verholpen kan worden, maar voor nu zal Alonso in Melbourne helaas voor hem al aan zijn derde motor moeten beginnen.

Zijn eerste motor kan later in het jaar overigens nog gebruikt worden, maar verbrandingsmotor twee is verloren. Dat is met een limiet van drie motoren per seizoen niet best. De kans is heel groot dat de Spanjaard ergens later in het seizoen een gridstraf zal moeten incasseren.

Ook interessant:

Verstappen klaar voor zijn eerste Formule 1-overwinning in Australië

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de Grand Prix van Australië.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Fernando Alonso

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"