Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Fernando Alonso

Alpine heeft slecht en goed nieuws voor Alonso na motorproblemen

Het is nog niet het seizoen voor Fernando Alonso, die ondanks twee goede races slechts op twee punten staat. De Spanjaard kan er echter zelf weinig aandoen. Na motorproblemen in Saoedi-Arabië heeft zijn werkgever Alpine goed en slecht nieuws voor Alonso.

Alonso Jeddah
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Michael Potts / RacingNews365

Fernando Alonso stond balend voor de microfoon vorig raceweekend, nadat zijn Alpine-motor het had begeven en hij met nul punten terug moest keren naar Spanje. Na een tegenvallende strategie in Bahrein, waardoor hij een aantal punten misliep, was het opnieuw een bittere pil om te slikken.

Met de kennis dat Alonso in aanloop naar de race in Djedda al een nieuwe motor kreeg - en deze meteen de geest gaf - hoopte Fernando natuurlijk dat het probleem opgelost kon worden voor de race in Australië.

Slecht nieuws en goed nieuws

Het slechte nieuws, is dat dat niet het geval is. De Alpine-motor van Alonso is niet meer te redden, vertelt bevestigt het team tegenover RacingNews365. De Franse renstal heeft het probleem gevonden, maar om dit te verhelpen moet de verzegeling worden gebroken en moet er dus sowieso een nieuwe verbrandingsmotor worden geïnstalleerd.

Het goede nieuws, is dat het probleem niet de motor zelf was, maar een onderdeel dat in de motor geïntegreerd zit: de waterpomp. Het is een betrouwbaarheidsprobleem dat in de toekomst verholpen kan worden, maar voor nu zal Alonso in Melbourne helaas voor hem al aan zijn derde motor moeten beginnen.

Zijn eerste motor kan later in het jaar overigens nog gebruikt worden, maar verbrandingsmotor twee is verloren. Dat is met een limiet van drie motoren per seizoen niet best. De kans is heel groot dat de Spanjaard ergens later in het seizoen een gridstraf zal moeten incasseren.

Ook interessant:

Verstappen klaar voor zijn eerste Formule 1-overwinning in Australië

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de Grand Prix van Australië.

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull