Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alpine klopt bij Red Bull aan voor vervanger van Alonso

Alpine heeft haar oog laten vallen op Pierre Gasly als vervanger voor de naar Aston Martin vertrokken Fernando Alonso.

Aan het begin van de zomerstop kwam de coureursmarkt op gang toen bleek dat Sebastian Vettel met pensioen ging. Fernando Alonso sprong maar al te graag in het gat en tekende een meerjarig contract bij de Britse renstal, waardoor Alpine verrast achterbleef. Maar gelukkig kon de Franse formatie een beroep doen op reservecoureur en junior Oscar Piastri, die ze op de achtergrond al aan het klaarstomen waren voor een Formule 1-debuut. Tot schrik van Alpine bleek Piastri echter een contract te hebben getekend bij McLaren, waardoor ze plots met lege handen stonden.

Wie vervangt Alonso?

Na het Grand Prix-weekend in België beslist het Contract Recognition Board van de Formule 1 of McLaren of Alpine in 2023 recht heeft op de diensten van Piastri, maar de verwachting is dat de jonge coureur uiteindelijk in het zitje van Daniel Ricciardo terecht zal komen. De landgenoot van Piastri is door McLaren namelijk de deur gewezen, nadat hij het afgelopen anderhalf jaar niet naar behoren wist te presteren bij de iconische renstal uit Woking. Daardoor is ook hij op de markt als eventuele vervanger van Alonso bij Alpine, maar de Fransen lijken een andere coureur op het oog te hebben. Bronnen in de paddock melden namelijk aan RacingNews365 dat Alpine bij Red Bull heeft aangeklopt voor de diensten van Pierre Gasly. De AlphaTauri-coureur maakt al jaren deel uit van de Red Bull-familie, maar wist tijdens een korte periode in de hoofdmacht geen indruk te maken en rijdt sindsdien weer voor het zusterteam. Uitzicht op promotie naar Red Bull heeft hij voorlopig niet, al heeft hij wel een contract tot en met het jaar 2023. Toch is het niet onlogisch dat Alpine bij hem uitkomt, want Gasly is natuurlijk een Fransman en hij presteert de laatste jaren naar behoren. Alleen dit seizoen wil het nog niet altijd vlotten in de tegenvallende AT03-bolide. Helmut Marko zou Alpine niet meteen de deur hebben gewezen en lijkt bereid te zijn om mee te denken. Artikel gaat verder onder de afbeelding

Gasly zwijgt, Ocon wijst naar andere coureur

Natuurlijk vroeg RacingNews365 na de kwalificatie aan de hoofdpersonen wat ze hier op te zeggen hadden. De geruchten ontkennen deed Gasly niet, maar wel zei hij liever met dit weekend bezig te zijn. "Ik heb er op dit moment niets over te melden. Ik ben gefocust op het GP-weekend in België en ik wil zo goed mogelijk presteren. Natuurlijk heb ik gewoon een contract en iedereen weet dat ik al ben aangekondigd bij AlphaTauri voor volgend jaar", zo blijft hij vaag. Esteban Ocon zou dus een landgenoot als teamgenoot kunnen krijgen, maar het is een publiek geheim dat de twee Fransen niet echt met elkaar door een deur kunnen. Ocon heeft dan ook een voorkeur voor een andere coureur. "Ik weet niet wat het team gaat beslissen. Ik kan daar niet op reageren", reageert hij op de vraag van deze website. "De relatie tussen mij en Pierre is oke. We hebben respect voor elkaar en dat is het belangrijkste." "Mijn voorkeur zou uitgaan naar Mick Schumacher. Ik zou graag samen met hem willen rijden, want hij is een goede vriend van me. Ik heb echter geen inbreng in die beslissing. Dit is mijn mening en ik dacht dat het goed was om die te delen."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden