Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alpine F1 Team

Alpine-kopstuk geeft opmerkelijke garantie voor 2026

Flavio Briatore is pas net binnen als adviseur bij Alpine, maar steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken. Als de nieuwe reglementen van kracht worden, dan staat de Franse renstal weer op het podium.

Flavio Briatore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is op zijn zachtst gezegd nog niet het jaar van Alpine in de Formule 1. In de eerste vijf races werd geen enkel punt gepakt, maar inmiddels is het team aardig op stoom. Maar verder dan een negende plek is de Franse renstal nog niet gekomen. Verdere updates moeten ervoor zorgen dat Alpine weer terugkeert in het middenveld, want nu staat het team op een achtste plek in het constructeurskampioenschap.

Toch richt nieuwbakken adviseur Flavio Briatore zich al op 2026. Dan worden er grote regelwijzigingen doorgevoerd en daar zo Alpine zomaar eens van kunnen profiteren. De huidige rangorde kan door die nieuwe regels op de kop gaan en iedereen begint vanaf nul.

En dat gaat gelijk gepaard met grote ambities van de Franse renstal en Briatore. In gesprek met het programma La Politica nel pallone op Radio Rai zegt Briatore het volgende. "Alpine zal op het podium staan. Hoe vaak we op het podium zullen staan, dat weet ik niet."

Briatore richt zich ook nog op het teleurstellende seizoen tot nu toe. "Dit jaar hebben we veel handicaps, we zijn het hele team aan het hervormen. Ik heb alle bevoegdheden gekregen van Luca de Meo (CEO van Renault, red.). Ik ben gewend om ze te gebruiken en ik garandeer je dat we over twee seizoenen over podiumplaatsen zullen praten", zo sluit de flamboyante Italiaan af.

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership