Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alpine maakt met dubbele promotie einde aan bestuurlijke chaos

Er vinden opnieuw verschuivingen plaats binnen de top van het Alpine Formule 1-team. Pat Fry zal promoveren naar Chief Technical Officer en Matt Harman wordt technisch directeur van de Franse renstal.

Met de gedachte om 'de performance te maximaliseren' heeft Alpine promoties uitgedeeld aan een aantal sleutelfiguren binnen de renstal. Pat Fry promoveert naar de functie Chief Technical Officer en Matt Harman wordt technisch directeur van het team waar Fernando Alonso en Esteban Ocon voor uitkomen. Eerder in 2022 werd het vertrek van Marcin Budkowski als uitvoeren directeur al bevestigd. Ook viervoudig F1-wereldkampioen Alain Prost moest zijn rol als adviseur van het team neerleggen. Dit leidde nog tot enige controverse, omdat Prost naar eigen zeggen 'zonder enig respect' de deur werd gewezen.

Twee grote namen binnen de Formule 1

Fry is een grote naam binnen de koningsklasse van de autosport. De Brit heeft sinds de start van zijn carrière in de F1 voor Benetton, McLaren, Ferrari, Manor en McLaren gewerkt, alvorens hij bij Renault/Alpine terecht kwam. Harman heeft ruim zeven jaar ervaring als Head of Powertrain bij Mercedes AMG HPP, de motorenfabriek van het Duitse F1-team. De laatste drie jaar werkt hij voor Renault/Alpine. Laurent Rossi, CEO van Alpine, spreekt zijn vertrouwen uit in Fry en Harman. "Het F1-team van Alpine wordt sterker met Pat en Matt in ons midden. Pat is een van de meest ervaren engineers in F1 en Matt's drive en expertise zijn cruciaal als we het volledige potentieel van onze auto willen benutten.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"