Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1

Alpine maakt podcast over en met viervoudig wereldkampioen Prost

Er zijn al veel podcasts over de Formule 1, maar er is er nog geen met Alain Prost. Daar komt volgende week verandering in als Alpine F1 de nieuwe Prost in the Paddock Podcast met in de hoofdrol de viervoudig wereldkampioen lanceert.

Alain Prost portret
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault Sport

De lancering van de nieuwe luisterrubriek is op 14 juli, de nationale feestdag in Frankrijk. In de Engelstalige podcast praat Alain Prost, de enige Fransman die ooit wereldkampioen in de Formule 1 werd, open over zijn carrière, zijn rol in de F1 en de evolutie van de sport. Ook geeft hij zijn ongezouten mening over de nieuwe generatie coureurs.

In een persbericht geeft Alpine alvast een tipje van de sluier. "Ik wilde een voetballer worden, ik was helemaal niet geïnteresseerd in motorsport. Maar mijn broer was dat wel", deelt Prost in een verklaring. "Ik herinner mijn eerste kartrace nog. We gingen op zijn initiatief naar Cannes en ik was gelijk om."

De uiteindelijk viervoudig wereldkampioen zegt dat het gevoel daarna altijd is gebleven. "Zelfs toen ik in 1985 wereldkampioen werd, dacht ik: oké, het is me gelukt. Maar daarna kon ik maar aan één ding denken: het opnieuw presteren, ongeacht hoe goed mijn auto was of vanaf welke positie ik startte."

De Prost in the Paddock Podcast bestaat uit vier afleveringen, ieder met een ander thema. Aflevering één gaat over het leven in de motorsport en het eerste deel daarvan verschijnt dus op 14 juli. Een week later volgt het tweede deel. Aflevering twee komt op 15 september online, gevolgd door aflevering drie op 13 oktober en aflevering vier op 10 november.

Ook interessant:

Max Verstappen won ook de derde Grand Prix van de triple header en schreef F1-historie. Wie kan Verstappen in deze vorm van de wereldtitel afhouden? Lewis Hamilton moest flink incasseren en zocht na afloop naar excuses. Kan de Brit nog terugslaan?

Dit en meer in de F1-podcast van RacingNews365 met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Mental Theo.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!

0 reacties

Viaplay
x
FIA FIA komt met formele afwijzing Herta