Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alpine moedigt keiharde strijd tussen Alonso en Ocon aan

Fernando Alonso en Esteban Ocon waren tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië keihard met elkaar in gevecht. Het was peentjes zweten voor Alpine, maar teambaas Otmar Szafnauer wil de twee coureurs vrij laten racen zolang het goed blijft gaan.

De Formule 1-fans werden tijdens de GP van Saoedi-Arabië getrakteerd op meerdere duels, waaronder de strijd tussen Alpine-coureurs Fernando Alonso en Esteban Ocon. Ronden lang vochten zij een intense strijd uit zonder dat er al te veel werd ingegrepen door het team. Teambaas Otmar Szafnauer vond dit ook niet nodig. De voormalig Aston Martin-teambaas (voorheen Force India en Racing Point, red.) zal de gevechten tussen toenmalig teamgenoten Ocon en Sergio Perez niet zo snel vergeten, maar durft het aan om zijn coureurs vrij te laten racen. "Het was prima, het was clean", zegt hij tegen onder meer RacingNews365. "Dit is wat de fans willen zien. We hebben ze aan het begin verteld dat ze vrij zijn om te racen. Het enige nadeel was dat we misschien wat meer tijd zijn verloren dan we hadden verwacht. Dat is, denk ik, door hoe het circuit er hier uitziet en doordat de coureurs elkaar makkelijker kunnen volgen. Hierdoor is het mogelijk om elkaar ronde na ronde in te halen."

'Ocon en Alonso hebben de fans een show gegeven'

Szafnauer hoopte op een fors aantal WK-punten voor Alpine, wat een prima start van het seizoen kent. De renstal staat vierde achter Ferrari, Red Bull en Mercedes en scoorde in beide races al punten. Alonso viel echter uit tijdens de GP van Saoedi-Arabië. "Maar ze deden precies wat we van tevoren hebben besproken. Het was goed voor iedereen." "Als Fernando de auto niet moest stoppen, dan waren we zesde en zevende geworden én hadden we de fans een show gegeven. Maar die hebben we alsnog gegeven en dat hoort ook zo. Je moet ze laten racen." Wel moet er nog gekeken worden naar een mogelijk nadeel op het asfalt. "We gaan bekijken wat DRS nu doet met de auto's, want vroeger was het makkelijker om uit de DRS-trein te komen en weg te rijden." Van teamorders is er dus nog even geen sprake, zo verzekert de Alpine-teambaas. "Ik zie geen waarde in het omwisselen van de posities als je de auto voor je niet kan inhalen en er niemand achter je zit. Dan blijf je gewoon rijden waar je rijdt, al is dat lastig om te voorspellen tijdens het begin van de race. Uiteindelijk met nog 10, 15 of 20 rondes te gaan wil je de punten voor het team maximaliseren. Dan houd je ze op de positie waar ze rijden."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden