Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Alpine F1 Team

Alpine neemt per direct afscheid van grote naam

Alpine neemt per direct afscheid van uitvoerend directeur Marcin Budkowski. De ervaren Pool was sinds 2018 betrokken bij het Formule 1-team, maar stopt direct met zijn functie.

Marcin Budkowski is per 13 januari 2022 niet meer in dienst van het Formule 1-team Alpine. Budkowski deed voor zijn functie als uitvoerend directeur, in principe de functie van teambaas, ervaring op bij onder andere de FIA, McLaren, Ferrari en Prost GP. De Franse renstal laat weten dat Laurent Rossi, de CEO van Alpine, tijdelijk de taken van Budkowski overneemt.

"Ik wil Marcin Budkowski bedanken voor zijn toewijding en bijdrage aan de resultaten van het team", zegt Rossi namens Alpine. "Het team is volledig gefocust op het klaarstomen van de bolide voor de eerste race in Bahrein." Ook Budkowski reageert kort op het vertrek. "Ik heb ervan genoten onderdeel uit te maken van de leiding bij Renault en Alpine en van de samenwerking met een getalenteerde groep mensen. Ik zal de progressie van het team de komende seizoenen in de gaten blijven houden."

Mogelijke overstap van Szafnauer naar Alpine

Eerder werd al bekend dat Otmar Szafnauer per direct stopte als teambaas bij Aston Martin. Na het vertrek van Szafnauer werd er al gespeculeerd over een mogelijke overstap naar Alpine. Nu Budkowski ook is opgestapt, lijkt de weg vrij te zijn gemaakt voor Szafnauer.

2 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"