Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alpine opent vanuit 'niemandsland' de jacht op Ferrari en Mercedes

Niet alleen Red Bull kon terugkijken op een sterke race in Saoedi-Arabië. In het niemandsland achter de topteams konden beide Alpine-coureurs punten scoren.

De coureurs van Alpine hadden het liefst meegestreden om het podium of de overwinning, maar realistisch gezien moet het Franse team eerst een stap maken, vanuit het middenveld richting de topteams. Langzaam maar zeker zit er volgens Esteban Ocon en Pierre Gasly vooruitgang in. In Saoedi-Arabië scoorden beide coureurs punten met een prima race achter de coureurs van de topteams. Gasly is tevreden over zijn tweede race bij Alpine, zo legt hij uit voor de microfoon van onder andere RacingNews365. "P8 en P9 op een seconde of tien achter de Ferrari's, dat is waar we nu ongeveer staan." "Om eerlijk te zijn is het positief: het is pas mijn tweede race met het team en ik ben nog steeds aan het verbeteren. Daarnaast is het wederom een puntenfinish, dus ook dat is mooi. Er zijn natuurlijk altijd verbeterpunten, zoals de kwalificatie en wat punten waar ik op zaterdag en op zondag moeite mee had." "We werken er nu aan om dichter bij de teams voor ons te komen. Op dit moment zitten we echter nog in niemandsland, dus hopelijk kunnen we daar uitkomen en meedoen aan het gevecht voor ons", aldus de voormalig AlphaTauri-coureur.

Ocon: "We hebben de vijfde snelste auto"

Ocon is blij met zijn eerste punten van het Formule 1-seizoen, nadat hij in Bahrein na een straffenregen een DNF achter zijn naam kreeg. "Dit was het maximaal haalbare in Djedda. De auto's voor ons zijn nog net iets te snel, maar we konden de Ferrari's redelijk lang volgen, tot ze ineens aan de horizon verdwenen middenin de stint. Ze waren toch wat te snel." "Daarna was het een kwestie van doorrijden, terwijl we nog steeds wegtrokken van de auto's achter ons. Helaas hadden we de vijfde snelste auto deze zondag, maar we hebben een beter beeld gekregen. Ik denk dat het belangrijk is om ons te focussen op de details van de auto, deze beter begrijpen en uiteindelijk dichterbij de bolides voor ons te komen." "Op zondag hebben we het maximale eruit gehaald. Ik ben dan ook blij om mijn seizoen eindelijk écht te beginnen en goede punten voor het team te scoren", aldus Ocon.

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap