Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Alpine F1 Team

Alpine overweegt drastisch besluit na contractcontroverse

Alpine heeft een flinke tik gekregen toen Oscar Piastri achter de rug van Alpine om besloot een contract te tekenen met McLaren. Het maakt dat Alpine-CEO Laurent Rossi nadenkt over de toekomst.

Alonso Spa
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Alpine was er zeker van Oscar Piastri een groot plezier te doen toen men hem aankondigde als vervanger van Fernando Alonso in 2023. Echter, tot dat moment had Alpine het jonge Australische supertalent behoorlijk laten bungelen, waardoor Piastri in gesprek ging met McLaren en uiteindelijk een contract tekende bij dat team.

Alpine-CEO Laurent Rossi is nog altijd zeer ontstemd over het gebeuren, zo vertelt hij in gesprek met The Race. "Dit is niet goed voor de sport. Het levert niet alleen Alpine een litteken op, maar ook de sport an sich."

Het maakt zelfs dat Rossi zich afvraagt of Alpine wel door moet gaan met het opleiden van jonge talenten middels een eigen development program: "De coureursmarkt wordt op deze manier ongrijpbaar. Dat maakt dat investeerders minder snel zullen investeren."

Alpine-baas hinkt op twee gedachten

"Als je overweegt om geld te besparen, dan kan je dat doen door niet langer meer te investeren in een opleidingsprogramma. Dat geld kun je dan gebruiken om direct coureurs aan te trekken, waardoor je een hele andere dynamiek krijgt", aldus Rossi.

"Om die reden weet ik niet zeker of ik door wil gaan met het opleiden van die jonge gasten, of dat ik ze vast moet leggen met een contract dat nauwelijks interessant is voor ze."

Rossi geeft aan de bestaande afspraken met juniorcoureurs na te blijven komen, in ieder geval tot het einde van die contractperioden, maar of hij nog nieuwe coureurs aan zal nemen? "Waarom zouden we eigenlijk?" Een mogelijk antwoordt komt vervolgens van Rossi zelf.

"Het is ook onderdeel van onze geschiedenis. Willen we dat werkelijk veranderen? En welk signaal geven we daarmee af? Bovendien raakt het ook aan bepaalde waarden waar we als team voor staan. We geloven in het aantrekken van jonge talenten die diezelfde waarden delen, waardoor ze op de toppen van hun kunnen al direct goed in ons team passen."

Ook interessant:

Krijgt Verstappen in De Vries een Nederlandse 'teamgenoot' binnen Red Bull?

De tijd heeft sinds de Formule 1 Grand Prix van Italië bepaald niet stilgestaan en al helemaal niet voor Nyck de Vries. Hij steelt de headlines en zoals het zich nu laat aanzien ook het AlphaTauri stoeltje voor 2023. Zou dat een goede move zijn voor de tweede Nederlander op de Formule 1-grid? Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Alpine

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

17 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365 F1-podcast Max Verstappen reed op 80% van zijn kunnen