Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alpine presenteert eerste F1-bolide, de A521

In navolging van Mercedes presenteerde Alpine F1 de eerste wagen onder de nieuwe identiteit. Weg is het zwart-geel van Renault. De auto heeft een geheel nieuwe livery.

Eerder dit jaar toonde Alpine nog een interim-livery op de auto van vorig jaar. De kleurstelling van toen heeft nu alweer plaats gemaakt voor een nieuw kleurenschema. De basiskleur is (metallic) blauw geworden. Ook de Franse vlag is terug te vinden op de livery. De Alpine A521 is de auto waarmee Fernando Alonso terugkeert in de Formule 1. Vandaag echter schittert hij door afwezigheid als gevolg van zijn verkeersongeluk van enkele weken geleden. Over anderhalve week zal hij tijdens de wintertests wel gewoon van de partij zijn. Esteban Ocon begint aan zijn tweede jaar in dienst van de Fransen. Pas aan het eind van 2020 kwam hij goed in zijn ritme en wist hij Daniel Ricciardo meer en meer partij te bieden. Voor hem is het echter belangrijk dat hij Alonso dit jaar bij kan houden, aangezien zijn contract aan het einde van 2021 afloopt.

1366767488663445504

Proudly representing the colours of the French and British flags, as well as Alpine’s illustrious and historic racing colours of blue, white and red… Here is our 2021 F1 car, the A521! #A521Launch 💙 pic.twitter.com/AwDI1RNtaE — Alpine F1 Team (@AlpineF1Team) March 2, 2021

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"