Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Bruno Famin

Alpine-teambaas blijft bij fel Ocon-standpunt: "Het was een hele slechte zaak"

Alpine-teambaas Bruno Famin staat nog steeds achter zijn woorden van twee weken geleden na de touché tussen Esteban Ocon en Pierre Gasly. Een schorsing voor Ocon is volgens de teambaas nooit aan de orde geweest.

Bruno Famin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het zijn roerige weken voor het team van Alpine. De seizoenstart is al niet om over naar huis te schrijven en twee weken geleden kwamen Esteban Ocon en Pierre Gasly elkaar tegen op de baan in Monaco. Het betekende het einde van de race voor Ocon en teambaas Bruno Famin haalde toen al hard uit naar Ocon.

In gesprek met Sky Sports F1 haalt Famin het incident nog eens aan. "Ik had gelijk toen ik boos was, want voor het team was het heel slecht. Zonder de rode vlag zou Pierre laatste zijn geweest, omdat hij had moeten stoppen vanwege de lekke band en hij zou de race als laatste zijn geëindigd. Het was een heel slechte zaak. De instructies waren voor de race in Monaco duidelijk, net zoals die voor de vorige race duidelijk waren."

Daarnaast geeft de teambaas ook aan dat een schorsing voor de GP van Canada niet aan de orde is geweest. "Het was nooit een punt. We zijn professioneel. Zelfs als er iets ergs gebeurt, bespreken we dat. We doen wat we moeten doen om de situatie voor de komende race te verbeteren, maar om hem een ​​race op de bank zetten, dat was nooit een punt."

Dan gaat Famin in op het aanstaande vertrek van Ocon. "Over Esteban heb ik al meerdere keren gezegd dat we al maanden praten. Het was vrij duidelijk dat we met hem aan het einde van de cyclus kwamen. Hij is nu vijf jaar bij ons. Hij is hier nog tot het einde van het seizoen, met nog zestien races te gaan, en ik weet zeker dat we nog steeds heel goed zullen samenwerken. Ik vertrouw op zijn professionaliteit en we zullen ons best doen om samen tot het best mogelijke resultaat te komen."

Famin richt zich liever op het nieuwe rijderspaar bij Alpine. "De relatie doet er niet toe, de professionaliteit is belangrijk. We hebben professionele coureurs nodig. Zij moeten samenwerken. Het hoort bij het werk om met je teamgenoot te kunnen samenwerken en het beste voor het team te doen."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Canada 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"