Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alpine F1 Team

Alpine-teambaas noemt opvallende kandidaat voor 2025-zitje

2024 is duidelijk nog niet het jaar van Alpine. Gaat dat er uiteindelijk voor zorgen dat er verschuivingen gaan plaatsvinden bij het Franse team? Teambaas Bruno Famin noemt nu een opvallende naam die zomaar kan terugkeren op de Formule 1-grid.

Ocon Imola FP1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Esteban Ocon en Pierre Gasly zullen momenteel niet heel erg happy zijn bij Alpine. De start van het seizoen was dramatisch en pas in de zesde ronde van het wereldkampioenschap werd het eerste puntje van het seizoen gepakt. Ook al gaat het langzaam wat beter bij het Franse team, het lijkt niet onlogisch dat er een of zelfs twee plekken vrijkomen bij Alpine.

Het contract van beide coureurs loopt namelijk af en er zijn nog wel wat opties waar de beide heren naartoe kunnen gaan. En misschien kijkt Alpine zelf ook wel verder, al hebben ze nu twee racewinnaars in hun team zitten. 

Teambaas Bruno Famin noemt nu een opvallende naam voor het zitje van Alpine in 2025, namelijk Mick Schumacher. "Hij behoort zeker tot de mogelijkheden", vertelt Famin aan diverse media waaronder RacingNews365. "Zoals velen, zoals velen", zo voegt de Fransman daar nog aan toe.

Haas

Schumacher reed in 2022 voor het laatst in de Formule 1 bij Haas, waar hij na twee seizoenen moest vertrekken. Nu racet de zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher in de hypercar-klasse in het WEC. "Mick doet het ongelooflijk goed in endurance en wat erg indrukwekkend is, is zijn mentaliteit. Natuurlijk is hij snel, maar ik denk dat iedereen weet dat hij snel is." 

"Het is niet altijd handig om een hele goede rondetijd neer te zetten, omdat je de BoP (Balance of Performance) erop hebt zitten. Je moet dus een beetje voorzichtig zijn met de prestaties. Het gaat er niet om om de pure prestaties van de coureur te beoordelen, maar waar Mick echt ongelooflijk goed in is geweest, is zijn aanpassing aan de mindset van endurance." 

"We zeiden altijd dat coureurs die in een single seater racen egoïstisch zijn. Mick was vanaf het allereerste moment zeer coöperatief, echt behulpzaam voor zijn teamgenoot. Hij is bereid om alles te leren, vooral op het gebied van endurance. Een super, super mentaliteit, super teamgeest", zo sluit Famin af.

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"