Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Alpine F1 Team

Alpine-teambaas reageert op situatie Piastri: "Ons plan is beter dan dat van McLaren"

Otmar Szafnauer, de teambaas van Alpine, is er van overtuigd dat het contract van Oscar Piastri een optie heeft om hem in 2023 bij de Franse renstal te krijgen.

Oscar Piastri
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Silly Season is begonnen met een ware soap rondom Alpine. Toen Fernando Alonso onverwachts aankondigde de overstap te maken naar Aston Martin kwam er ineens een stoeltje vrij bij de Franse renstal. In eerste opzicht goed nieuws voor Alpine-junior Oscar Piastri, die na het winnen van het Formule 2-kampioenschap zat te wachten op een stoeltje in de Formule 1. Toen Alpine hem echter aankondigde, liet hij weten dat hij helemaal niet voor het team gaat rijden.

RacingNews365 onthulde even later dat hij in feite voor McLaren gaat rijden. Teambaas Otmar Szafnauer is er echter van overtuigd dat het contract van Piastri een optie biedt om hem te behouden. "We hebben een contract met Piastri, welke hij in november heeft ondertekend", zegt hij tegen El Confidencial. "We hebben met onze advocaten gesproken en zij hebben ons verteld dat dit een bindend contract is."

"Een deel van dat contract stelt ons in staat om Oscar in 2023 in een van onze auto's te laten rijden. Dat is ook waarom we het persbericht hebben uitgegeven", aldus Szafnauer. Piastri en McLaren lijken ondertussen overtuigd te zijn van hun gelijk en naar verluidt is het McLaren-contract zelfs al geldig verklaard door een speciale F1-commissie die naar contractuele situaties kijkt.

Szafnauer: "Het contract heeft een optie voor 2024 en de mogelijkheid om de coureur uit te lenen aan een ander team in de tussentijd. We wilden Fernando nog een jaar bij ons hebben en Oscar 'uitlenen' in 2023. Ik heb al eerder gezegd dat Piastri in 2023 in de F1 zou zitten. Dit omdat ik zeker wist dat hij in onze auto of in een andere - in bruikleen - had gezeten."

"Het strategisch plan is heel goed en dat weet Piastri"

Dat Piastri naar verluidt bij McLaren gaat rijden is voor Szafnauer niet te begrijpen. Renault-CEO Luca de Meo en Laurent Rossi, de baas van Alpine, hebben een meerjarig plan uitgewerkt waar ook Piastri van wist. "Het strategisch plan is erg goed en Piastri weet dit. Het is zelfs beter dan dat van McLaren", aldus de teambaas van de Franse renstal.

"We liggen voor ze in het kampioenschap en we hopen ook aan het einde van het WK boven ze te staan. De toekomst van ons team? We hebben een groot budget en mensen met veel ervaring. In de toekomst, in het '100 races plan', denk ik dat er ruimte is voor Piastri. We hebben hem altijd gesteund. Er moet loyaliteit zijn vanwege het feit dat we letterlijk miljoenen en miljoenen hebben geïnvesteerd om hem voor te bereiden op de F1."

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Esteban Ocon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

32 reacties

Viaplay
x
Exclusief Interview met Leclerc: 'Toen realiseerde ik me dat Max de titel ging winnen'