Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Alpine vervangt per direct grote baas

Laurent Rossi wordt per direct vervangen als CEO bij Alpine.

Ocon Silverstone wet
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Alpine heeft een nieuwe CEO genaamd Philippe Krief. Vanaf heden gaat hij de werkzaamheden van Laurent Rossi overnemen, die vanaf het 2021-seizoen de positie van teambaas bekleedde.

"Laurent Rossi zal zich nu bezighouden met speciale projecten", zo luidt de aankondiging. In het bericht bedankt de CEO van Renault Group, Luca de Meo, Laurent voor zijn toewijding de afgelopen twee jaar bij Alpine.

"Alpine is nu klaar voor een nieuw stadium op het gebied van ontwikkeling met als doel een merk van de toekomst te worden." Krief werd in maart dit jaar benoemd tot directeur engineering en product performance van het merk Alpine.

"Philippe heeft ontzettend veel ervaring in de industrie en veel technische kennis, in combinatie met goed leiderschap, wat de sleutel gaat zijn tot succes. Ik vertrouw erop dat Philippe en zijn team Alpine naar nieuwe hoogtes zal brengen."

Veel ervaring

Krief heeft afgelopen jaren een indrukwekkend CV opgebouwd door bij meerdere F1-merken ervaring op te doen. Hij heeft in het verleden voor onder andere Michelin en Fiat Group gewerkt. Daarna heeft hij zijn carrière voortgezet bij Ferrari en later Maserati, waar hij Vehicle Department Director was. Hij is ook nog aan de slag geweest bij Alfa Romeo als Technisch Directeur en in 2016 was hij Directeur Engineering bij Ferrari.

Forbidden

Weddenschappen Alpine

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

4 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team