Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Alpine zet deur opnieuw wagenwijd open voor Sainz

Hij zat dit seizoen ook al achter de handtekening van Carlos Sainz aan, maar die tekende uiteindelijk bij Williams. Als het aan Alpine-adviseur Flavio Briotare ligt, dan maakt de Spanjaard in 2026 alsnog de overstap naar het Franse team.

Sainz crash Qualifying Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Flavio Briatore keerde dit jaar terug in de Formule 1, als adviseur van Alpine. Briatore kende in het verleden veel succes in de F1 en moet nu proberen Alpine te helpen de we omhoog te vinden. Dit seizoen rijden Pierre Gasly en Esteban Ocon voor het Franse team, maar echt succesvol zijn ze niet. Tot nu toe werden dertien WK-punten bij elkaar gesprokkeld en Alpine is terug te vinden op de voorlaatste plek bij de constructeurs.

Men haalde vooral het nieuws toen Ocon en Gasly elkaar letterlijk in de wielen reden bij de GP van Monaco en nog een keer bijna in Oostenrijk. Voor Ocon houdt het na dit jaar dan ook op bij Alpine, hij vertrekt naar Haas. Hierdoor kwam er een plek vrij bij het team. Inmiddels is bekend dat Jack Doohan het vacante zitje in gaat nemen. Sainz was echter ook een serieuze optie voor Briatore. 

De Spanjaard moest bij Ferrari plaatsmaken voor Lewis Hamilton en rijdt volgend jaar bij Williams. Maar ook Alpine was in de markt voor de handtekening van Sainz. "Maar het was te vroeg", zegt Briatore in gesprek met motorsport-magazin.com. “Voordat we het over coureurs hebben, moeten we het eerst over een competitieve auto hebben. Want als de auto niet presteert, maakt het niet uit welke coureur je achter het stuur zet."

Briatore geeft aan dat de huidige problemen van Red Bull en de opmars van McLaren aantonen dat de wagen belangrijk is dan de coureur. "Een jaar geleden won hij (Max Verstappen. red.) elke race en nu andere auto's competitief zijn, winnen andere jonge coureurs de races. Ik wil op dit moment geen X miljoen uitgeven aan een coureur omdat het voor ons geen verschil maakt. We zijn erg blij met Gasly, en nu hebben we ook een jonge coureur", wijst Briatore naar Doohan.

Mocht volgend seizoen een overgang van Sainz in 2026 alsnog in beeld komen voor Alpine, dan verwelkomt Briatore hem graag. "Maar als Carlos in 2026 naar ons toe wil komen, dan zijn we er."

Ook interessant:

Verstappen brengt Mercedes iets wat het jaren heeft gemist

Toto Wolff claimde vorige week dat Mercedes de jacht op Max Verstappen heeft gestaakt. Hoe serieus moeten we die woorden nemen? Of is het vooral om iets van rust terug te brengen binnen het team en de coureurs vertrouwen te schenken? Beluister de podcast of bekijk 'm op YouTube.

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Marko hangt Red Bull-toekomst op aan Verstappen na dreigende schorsing