Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Sebastian Vettel

"Als dat Vettel lukt, dan zal hij in 2020 zeker meestrijden om de Formule 1-wereldtitel"

Door sommigen wordt viervoudig Formule 1-wereldkampioen Sebastian Vettel al afgeschreven, maar niet door Jenson Button. De Brit ziet in 2020 kansen in het verschiet liggen voor zijn voormalige rivaal.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Inmiddels is het al twaalf jaar geleden dat Ferrari voor het laatst een Formule 1-wereldtitel in de wacht wist te slepen. De afgelopen jaren kwam het Italiaanse team zo nu en dan met Sebastian Vettel in de buurt, maar steeds weer werd hij afgetroefd door Lewis Hamilton.

In 2018 had de Duitser de beste papieren voor het binnen hengelen van de wereldtitel, maar na enkele fouten van zowel hem als zijn team, moest hij de wereldtitel wederom aan de Brit laten. Afgelopen seizoen werd Vettel zelfs verslagen door zijn jonge teamgenoot Charles Leclerc, die pas aan zijn eerste seizoen in de Ferrari-gelederen bezig was.

Oud-F1-kampioen Jenson Button onderschrijft dat het een belangrijk jaar zal worden voor Vettel, maar ziet zeker kansen: "Ferrari is het afgelopen seizoen redelijk geëindigd en nu de regels nauwelijks veranderen, moeten zij het gevecht met Mercedes aan kunnen gaan. Daar hoopt elke Formule 1-fan op."

"Bij Ferrari zijn er twee coureurs die beide aanspraak maken op het wereldkampioenschap, die het Lewis in 2020 lastig moeten kunnen maken. Voor Vettel wordt het zeker een belangrijk jaar, aangezien hij vorig jaar qua WK-punten is verslagen door zijn teamgenoot."

"Dit jaar zal hij daarom echt moeten laten zien wat hij in huis heeft. Als dat hem lukt, dan zal hij zeker strijden om het wereldkampioenschap", voorspelt Button aan tafel bij Sky Sports.

7 reacties