Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Honda

"Als Honda zo doorgaat, moet Red Bull in 2020 gevreesd worden"

De laatste races lijkt Red Bull weer volledig mee te kunnen doen om de prijzen. Grote factor in het recente succes van Max Verstappen is motorleverancier Honda. Oud-coureur Jolyon Palmer is onder de indruk van de snelle ontwikkeling die de Japanse krachtbron doormaakt en kijkt smachtend vooruit naar 2020.

Verstappen Hamilton Brazilie
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Na de zomerstop ging Red Bull-Honda plots een tegenvallende periode in. Op de circuits waar motorvermogen van groot belang was, kwam het er nauwelijks aan te pas. De laatste races lijkt de Japanse krachtbron zich echter weer prima te kunnen meten met haar Duitse en Italiaanse concurrentie.

Dat belooft veel voor het komende seizoen, weet ook oud-coureur Jolyon Palmer, die tegelijkertijd weet dat Honda van ver is moeten komen: "Ironisch genoeg beklommen McLaren-coureurs Fernando Alonso en Jenson Button vier jaar geleden na een teleurstellend raceweekend het podium in Brazilië. Niet omdat ze daadwerkelijk daar hoorden, maar om motorleverancier Honda te pesten."

"Toegegeven, Honda was slecht in 2015, maar vier jaar later stonden ze met twee coureurs op het podium in Sao Paulo. Ironie speelde afgelopen weekend geen rol. Slechts pure blijdschap op de gezichten van Verstappen en Gasly. Een complete ommekeer. Nu de regels in aanloop naar volgend seizoen niet veranderen, moet het Red Bull-Honda-combinatie gevreesd worden door haar concurrentie", aldus Palmer in zijn column voor de BBC.

Coureur Tim Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en radio-dj Jeroen van Inkel staan in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365 uitgebreid stil bij de opmerkelijke Grand Prix van Brazilië.

8 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Red Bull Horner deelt details ontwikkelingsplan Red Bull Verstappen en Perez