© Ferrari F1

Nieuwsoverzicht

"Als iemand een fout maakt bij Ferrari, dan ben ik het"

16 sep. 2018 09:10 René Oudman 1 reacties
Na afloop van de Grand Prix van Italië overheerste er bij Ferrari een gevoel van teleurstelling. De Italiaanse stal had de kans om een populaire thuisoverwinning te boeken, door het putje zien gaan. Kimi Raikkonen kon zijn poleposition niet omzetten in een zege, Sebastian Vettel ging in de tweede bochtencombinatie sullig in de fout.

Vettel kwam uiteindelijk slechts als vijfde over de meet, wat na de tijdstraf van Max Verstappen een vierde plek werd. Doordat Lewis Hamilton de wedstrijd won, liep de Britse coureur weer uit in de strijd om het rijderskampioenschap.

Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene probeert zijn eerste coureur uit de wind te houden als hem in de persconferentie voor teambazen naar het voorval in Monza wordt gevraagd. "Men noemt het fouten, maar als je eerlijk naar de Formule 1 kijkt, zie je dat iedereen fouten maakt – kleine fouten, grote fouten", begint de Italiaan cryptisch.

"Als team zijnde win je samen en verlies je ook samen, dus ik wil niet met de beschuldigende vinger naar Sebastian wijzen. Oke, niemand was blij na Monza, maar ik denk aan het complete team. Als ik in Monza Sebastian de zwarte piet had toegespeeld, dan hadden de gasten van de aerodynamica, het pitstopteam, de motortechnici en anderen daarmee het gevoel kunnen krijgen dat zij de volgende keer zo aan de schandpaal worden genageld als er iets misgaat."

Arrivabene is een échte Italiaanse teambaas en neemt de verantwoordelijkheden op zich. "De enige die fouten maakt, ben ik zelf. Ik ben de eindverantwoordelijke. Wanneer wij niet scoren, dan is dat mijn probleem."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen