Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Als ik Ferrari was, zou ik nu informeren hoe veel Verstappen kost"

Ferrari heeft dit jaar haar handen vol aan Max Verstappen. Alhoewel de Nederlander de net wat mindere auto lijkt te hebben, was hij de Italianen al zes keer te snel af. Afgelopen weekend wederom, in Canada, toen hij geen krimp gaf in gevecht met Carlos Sainz. Tom Coronel zou het wel weten als hij de baas van de Italiaanse renstal was.

Tijdens de meest recente RacingNews365 Formule 1-podcast werd er uitvoerig teruggeblikt op de laatste Formule 1-Grand Prix en het feit dat Verstappen goed bezig is om zichzelf omhoog te werken in alle 'aller tijden-lijstjes' van de Formule 1. Ruud Dimmers en Tom Coronel oordelen dat Verstappen in bloedvorm is. "Er zijn maar een paar dingen die echt tellen. De wereldtitel, daarna kijk je naar de overwinningen en misschien daarna nog naar de polepositions", steekt Dimmers van wal. "Max heeft pas twee polepositions dit seizoen, Leclerc heeft er zes. Wie heeft er zes overwinningen? Niet Leclerc, maar wel Verstappen." "Uiteindelijk gaat het om de race. Je ziet dat de Red Bull-coureur een superieure racepace heeft en de manier waarop hij omgaat met de auto, hoe hij aanvalt of kan verdedigen... Hij rijdt nog zes jaar? Max in deze vorm rijdt nog zeker tien seizoenen door", denkt hij, met een kanttekening erbij.

Ferrari-baas Coronel wil Verstappen hebben

Die kanttekening zit 'm in het materiaal dat de Red Bull-coureur de komende jaren tot zijn beschikking zal krijgen, redeneert Dimmers. "Je moet echter wel het geluk hebben dat je in die hele periode mee kan strijden om de wereldtitel. Want Ferrari is nog steeds de beste auto, maar het is Max die zes keer gewonnen heeft. Als je er over nadenkt is het dan heel bijzonder wat hij dit seizoen tot nu toe gedaan heeft." Host Joris Mosterdijk vraagt zich, horend wat Dimmers zegt, af of Verstappen het dit seizoen dan nog beter had gedaan als hij niet de Red Bull, maar de Ferrari tot zijn beschikking had gehad. "Ja, honderd procent", is Coronel helder. "Als hij heel blijft wel", voegt zijn tegenspeler toe, alvorens de autocoureur zelf weer verder gaat. Hij zou het wel weten als hij de baas van Ferrari was. "Dat heb ik altijd geroepen. Wat is de waarde van Max? Het is wat Ferrari ervoor over heeft. Dat is in ieder geval de reden waarom Red Bull hem voor de lange termijn heeft vastgelegd, want dan weet je in ieder geval dat je de beste coureur in huis hebt." "Als ik Ferrari was, de directeur van Ferrari, dan zou ik nu opdracht geven: hoe duur is het om Max weg te kopen bij Red Bull? Wie zegt dat het niet kan? Ik heb zoveel dingen met geld zien gebeuren! Dan zie je in een keer wat Verstappen waard is. Hij is oneindig veel waard, hij is heel Ferrari waard."

Verstappen gaat helemaal nergens naar toe

Dimmers denkt echter niet dat een Verstappen zou toehappen als Ferrari met een dikke, vette zak geld aanklopt bij de Red Bull-coureur. Max is Red Bull in hart en nieren, oordeelt hij, dus hij gaat echt nergens naar toe. Zeker aangezien zijn team hem al aan een, en misschien binnenkort al twee, wereldtitels heeft geholpen. "Hij gaat het niet, nooit en never doen op die manier. Max is heel loyaal, de hele familie Verstappen is zo. Red Bull heeft hem een kans gegeven, hij is een kind van de familie en kan met iedereen, Marko, Horner en Newey, goed omgaan. Soms zijn er momentjes dat je elkaar even op scherp moet zetten. Na Monaco was dat een beetje zo. Max is pas 24, straks 25 en heeft dan misschien zijn tweede wereldtitel al!", aldus zijn redenatie. De hele podcast terugluisteren? Dat doe je hieronder!

Viaplay
# Coureur Punten
# Team Punten
Volledige stand
x
Ophef in F1-paddock Vermeende berichten van Horner gelekt naar F1-bazen en media