Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

"Als ik in 2021 niet om podiumplaatsen kan strijden, dan verlaat ik de sport"

Sergio Perez wil vanaf 2021 weer om Formule 1-podiums mee kunnen doen, want anders overweegt hij zijn racehandschoenen aan de wilgen te hangen.

Perez Hongarije
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Racing Point

Racing Point-coureur Sergio Perez kent tot nu toe een tegenvallend seizoen. In de tussenstand van het kampioenschap is hij terug te vinden op een teleurstellende zestiende plaats, met een schamel puntenaantal van 13. Zijn Britse team heeft het dit seizoen nog niet voor elkaar om de Mexicaan een auto te geven waarmee hij elke race voor punten kan strijden.

Maar eigenlijk wil Perez een auto waarmee hij meer dan alleen punten kan scoren: hij wil strijden voor podiumplekken. In de vorige acht seizoenen die hij in de Formule 1 reed, wist hij acht podiumplekken te bemachtigen: drie voor Sauber, en vijf voor Force India. Dit seizoen is de kans op een podiumplaats echter nihil. Daar moet binnen afzienbare tijd verandering in komen, vindt de Mexicaan.

"Ik ben nu al een tijdje aanwezig in de Formule 1, maar mijn jaren beginnen langzaam aan te tellen. Ik heb er nu acht seizoenen opzitten, maar de kans is klein dat ik dat aantal ga verdubbelen. Je weet echter nooit wat er kan gebeuren in deze sport, maar ik heb met mezelf afgesproken dat ik op zijn laatst in 2021 weer steevast mee wil doen om de podiumplekken", zo laat hij optekenen in gesprek met Racer.com.

"Als ik dat seizoen merk dat dat er niet meer inzit, dan heeft het voor mij geen nut om hier rond te rijden en verlaat ik waarschijnlijk de sport. Momenteel ben ik echter wel optimistisch over mijn kansen. De infrastructuur bij Racing Point is namelijk van een hoog niveau, het materiaal om onszelf en de ontwikkelingssnelheid te verbeteren is aanwezig en het team is er op gebrand om een grote speler te worden in de Formule 1", aldus Perez.

Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten