© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

"Als je naar de cijfers kijkt, is Honda niet Red Bulls beste keuze"

09 aug. 2018 16:00 René Oudman 5 reacties
Wat kan Red Bull volgend jaar met de Honda-motor? Het is een vraag die, met name de Nederlandse, Formule 1-liefhebber in zijn greep houdt. De Japanse motorbouwer keerde in 2015 terug op het topniveau van de autosport, maar wist in drieënhalf jaar tijd niet verder te komen dan één vierde plaats. Racingnews365 vroeg enduranceracer Renger van der Zande naar zijn mening.

"Als je naar de cijfers kijkt is het een hele slechte keuze van Red Bull", meent de 32-jarige Nijmegenaar, die anno 2018 zijn kunsten op zeer verdienstelijke wijze vertoont in de Verenigde Staten. "McLaren reed geen deuk in een pakje boter. Red Bull heeft de keuze voor Honda gemaakt omdat ze er veel potentie in zien. Laat ik voor mezelf praten: ik zie niet wat zij aan potentie zien, maar dat moet enorm zijn, anders neem je geen afscheid van Renault."

"Ik verwacht dat Red Bull er goed over nagedacht heeft", vervolgt Van der Zande. "Ze gaan voor de beste keuze. Het is ook de vraag hoeveel mogelijkheden er waren. Mercedes en Ferrari hebben natuurlijk nee gezegd. Honda en Renault waren wat dat betreft de enige opties, misschien wou Renault wel focussen op haar eigen programma. Red Bull zal vast een goede overweging hebben gemaakt, al kan ik de beweegredenen niet helemaal inschatten."

Van der Zande sprak met Racingnews365 over meerdere onderwerpen: zo kwam ook Sebastian Vettel aan bod. "Met de juiste begeleiding zou hij waarschijnlijk niet van die foutjes maken." Een lang interview met de Nederlandse sportscarcoureur is binnenkort te lezen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen