Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

"Als Raikkonen harder had gewerkt, dan had hij meer uit zijn carrière kunnen halen"

Achttien jaar geleden maakte Kimi Raikkonen op 21-jarige leeftijd zijn Formule 1-debuut voor het team van Sauber. Momenteel staat de teller op 301 races, 103 podiumplekken, 21 overwinningen en één wereldkampioenschap. Volgens Nico Rosberg hadden dat er meer kunnen zijn, mits de Fin wat beter zijn best had gedaan.

Kimi Raikkonen verkaste aan het einde van het vorige seizoen van Ferrari naar Alfa Romeo, waar hij het vooralsnog verdienstelijk doet. De kans dat de Fin in het vervolg van zijn Formule 1-carrière nog een podiumplek kan bemachtigen lijkt echter nihil. Volgens Nico Rosberg had Raikkonen veel meer uit zijn carrière kunnen halen, mits hij door de jaren heen wat meer inzet had getoond.

"Als hij harder had gewerkt, dan had hij in zijn autosportcarrière meer kunnen bereiken", claimt Rosberg tegenover het Finse Ilta-Sanomat. "Als hij meer moeite had gedaan om zich beter te kunnen ontwikkelen, harder had gewerkt, dan had hij zijn volledige potentie kunnen benutten. Aan de andere kant is het mooi om te zien dat Kimi altijd zichzelf is gebleven en zich niet anders is gaan gedragen."

De Fin is volgens Rosberg namelijk nooit iemand geweest die honderd procent inzet toonde om maximaal te kunnen presteren in de Formule 1. "Zelf zou ik het nooit zo hebben aangepakt. Ik heb altijd zo hard mogelijk gewerkt en geprobeerd om het beste in mezelf naar boven te halen. Kimi doet daarentegen lekker wat hij zelf wil, maar daar heb ik wel respect voor", aldus Rosberg.

6 reacties