Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Als Verstappen zijn verstand gebruikt, doet hij mee om de wereldtitel"

Voormalig Formule 1-coureur en analist Marc Surer denkt dat Max Verstappen er klaar voor is om als kopman van Red Bull het team naar successen te begeleiden. Daarvoor moet hij echter wel zijn verstand blijven gebruiken.

Voormalig Formule 1-coureur Marc Sures heeft zich wel vaker positief uitgelaten over Max Verstappen, maar de Zwitser was teleurgesteld in de Nederlander na het zien van de eerste seizoenshelft van 2018: "Hij maakte dusdanig veel fouten, dat ik mijn geloof in hem verloor", aldus Surer in gesprek met Motorsport.com .

"Nadien heeft hij echter laten zien dat hij bij heeft geleerd, dat hij volwassener is geworden. Zijn tweede seizoenshelft was indrukwekkender, omdat hij liet zien intelligent te kunnen rijden." Nu Verstappen bij Red Bull wordt vergezeld door Pierre Gasly is de Nederlander de absolute kopman binnen het team. Of hij klaar is voor die rol? Surer denkt van wel. "Die rol zou ik hem nu wel toe durven te vertrouwen. Als hij met zijn verstand blijft rijden, zoals hij dat de tweede helft van 2018 ook al deed, dan moet hij vanaf de eerste race mee kunnen doen om de prijzen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"