Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ambitieus Force India van plan om flink te investeren

De miljoenen die door het consortium van Lawrence Stroll en de zijnen in het team van Force India zijn gepompt, moeten direct resultaat opleveren. De roze brigade is van plan haar werknemersbestand in de komende maanden flink uit te breiden.

Force India wil op termijn de 'grote drie' van de Formule 1, Mercedes, Ferrari en Red Bull Racing, bedreigen. Om in de buurt van die teams te komen zijn er een aantal dingen benodigd.

Momenteel opereert Force India vanuit drie hoeken: er staan twee fabrieken in Groot-Brittannië en men maakt gebruik van een windtunnel in Duitsland. De stal werkt idealiter vanuit één plek. "We willen alle werknemers onder één dak, iets wat nu nog niet het geval is", spreekt Force India-teambaas Otmar Szafnauer in de Verenigde Staten. "We willen stapje voor stapje volwassen worden. We moeten niet gelijk teveel mensen aannemen, we zoeken versterking op de vlakken waarop we momenteel tekort komen." De stal die momenteel onder de naam Racing Point Force India opereert en de zevende plaats in de stand om het constructeurskampioenschap bezet, wil van 410 naar 550 werknemers. Op termijn kan dat aantal nog groter worden. De nieuwe fabriek zal Force India naar schatting 80 miljoen euro gaan kosten.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi