Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Ambitieuze opvolger van Perez staat klaar: "Dan zou dat een leugen zijn"

Dat Sergio Perez ook volgend seizoen teamgenoot is van Max Verstappen bij Red Bull is helemaal geen zekerheidje. Het roept de vraag op: wie dan wel? Yuki Tsunoda is in ieder geval duidelijk over zijn ambities. De Japanner zou graag de plek van Perez overnemen bij Red Bull.

Tsunoda Imola race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Yuki Tsunoda kent een prima seizoen tot nu toe. De RB-coureur moest even op gang komen, maar sinds de GP van Australië strijdt hij steevast om de punten (de GP van China niet meegeteld). De Japanner staat tiende in de WK-stand en is vrijwel elke race sneller dan teamgenoot Daniel Ricciardo. Het huidige contract van Tsunoda bij RB, het zusterteam van Red Bull, loopt aan het einde van het jaar af. 

Nu er mogelijk een plek vrijkomt naast Max Verstappen, is Tsunoda dan niet een logische opvolger van Sergio Perez? "Als coureur wil je natuurlijk bij het team zitten waar de wagen goed presteert. En het is duidelijk dat Red Bull een van de beste wagens op de grid heeft. Zeker als je dan al zo'n lange tijd in de Red Bull-familie zit, mik je altijd op een plekje bij Red Bull. Dus als ik zeg dat ik niet op een Red Bull-wagen mik, dan zou dat een leugen zijn. Maar tegelijkertijd ben ik ook erg blij met de auto van RB en ik geniet erg van de vooruitgang die we dit seizoen hebben geboekt", zegt Tsunoda in de Sky Sports F1-podcast.

Een diplomatiek antwoord van Tsunoda, die tot nu toe het maximale uit de RB haalt en regelmatig doordringt tot Q3 in de kwalificatie. "Vorig jaar hadden we het moeilijk in de eerste helft van het seizoen en nu is het verschil dat ik voel in de auto heel groot. Voor mij is het op dit moment gewoon belangrijk om me te blijven focussen op de prestaties, wat ik kan doen om meer prestaties uit de wagen te halen en kijken wat nog meer mogelijk is. Als ik naar Red Bull zou kunnen gaan, zou geweldig zijn. Maar de waarheid is dat er niet veel gesproken wordt tussen Red Bull en mij. Ik blijf gewoon mijn ding doen en zie wel wat de toekomst brengt."

Ook interessant:

De Grand Prix van Emilia-Romagna was vooral in de slotfase een zeer spannend schouwspel. Is McLaren sneller dan Red Bull en maakt alleen Max Verstappen met zijn kwaliteiten het verschil?Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in een gloednieuwe podcast van RacingNews365. Wil jij de podcast liever ook kijken, check hem dan hier op YouTube.

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Record Alonso pakt na jarenlang racen record van Schumacher af