Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Amerikaanse GP dreigt 25 miljoen dollar staatssteun mis te lopen

De promotor van de Grand Prix van de Verenigde Staten zit in de problemen. De Texaanse overheid, die jaarlijks een bedrag van rond de 25 miljoen dollar overmaakt, weigert om ook over het afgelopen jaar een betaling te doen.

Aanleiding is het ontbreken van een document waarin de promotor verklaart zich aan een aantal gedragsregels te houden. De Texaanse gouverneur vindt het erg belangrijk dat er plannen worden opgesteld om onder meer mensenhandel tegen te gaan. Rond de Amerikaanse GP komt er veel publiek vanuit Mexico binnen. Voor de Grand Prix die in 2018 werd gehouden, is er geen plan bij de overheid ingeleverd - zoals dat in de jaren daarvoor wél altijd gebeurde.

Het schijnt dat de promotor zich gewoonweg heeft vergist in de datum waarop het document in moest worden geleverd. Middels het Twitter-account van het Circuit of The Americas, dat sinds 2012 gastheer is van de Amerikaanse Grand Prix, werd er oppervlakkig op de materie ingegaan.

"Voor alle evenementen die wij organiseren worden plannen opgesteld die mensenhandel tegen moeten gaan, dus het is niet zo dat we het dit jaar niet wilden toevoegen. In april 2018 heeft het Circuit of The Americas een plan opgesteld voor enkel de MotoGP-race die vanaf toen gedurende het gehele jaar behouden is gebleven, voor overige klassen en wedstrijden."

Men hoopt dat er alsnog een gulden middenweg kan worden gevonden. De promotor van de Amerikaanse GP krijgt zijn staatssteun altijd naderhand binnen, zo is de afspraak. Mocht de 25 miljoen dollar uitblijven dan kan de Grand Prix mogelijk op losse poten komen te staan.

Viaplay

Unibet
x
Analyse Waarom Hamilton vanwege Verstappen terecht de noodklok luidt