Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mario Andretti

Amerikaanse waarschuwing voor F1 in aanloop naar GP Las Vegas: "Niet overdrijven"

Met Las Vegas staat er dit jaar een derde Amerikaanse race op de kalender, maar moeten er nog meer worden toegevoegd? RacingNews365 spreekt met Mario Andretti, de Amerikaanse F1-kampioen van 1978, over de opmars van F1 in de VS.

Red Bull Las Vegas
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Voormalig F1-wereldkampioen Mario Andretti waarschuwt de Formule 1 tegen 'overdrijven' met nog meer races in de Verenigde Staten. De kampioen van 1978 houdt vol dat men met het huidige aantal van drie races - met Las Vegas als nieuwkomer naast Austin en Miami op de kalender - de sweet spot gevonden heeft.

De afgelopen jaren heeft F1 een enorme groei doorgemaakt in de VS, met een recordaantal toeschouwers voor de Grand Prix van de Verenigde Staten op het Circuit of the Americas - een toename die grotendeels wordt toegeschreven aan de Netflix-serie Drive to Survive.

Maar Andretti wijst in een exclusief gesprek met RacingNews365 de suggestie van de hand dat er een vierde race moet worden toegevoegd om te profiteren van de groei: "Je kan ook overdrijven. Er is geen ander land op de planeet dat drie F1-evenementen organiseert, dus laten we daar blij mee zijn en er het beste van maken. Probeer jezelf niet te overtreffen."

Las Vegas geen eendagsvlieg

Las Vegas keert voor het eerst sinds 1982 terug op de Formule 1-kalender. Dit keer maakt de beroemde Strip met hotels deel uit van het circuit. Maar vooral de toewijding van F1 om ook nog eens faciliteiten te bouwen op een gekocht stuk land in de buurt van de Strip, valt Andretti in positieve zin op.

"Ik denk dat het meest positieve daarvan is dat het een enorme financiële investering is om onroerend goed in de binnenstad in bezit te hebben dat de komende jaren permanent zal blijven."

"De toekomst lijkt rooskleurig te zijn en dat is heel belangrijk, omdat veel van deze straatraces vaak komen en gaan. Wat ze in Las Vegas echter hebben opgezet is niet alleen voor een weekendje - dit is solid. Er is veel om je als F1-fan op te verheugen."

Ook interessant:

Verstappen gaat het onmogelijke doen in Zandvoort

De nieuwste RN365 F1-podcast is er weer. Coronel, Dimmers en host Mosterdijk blikken uitgebreid vooruit op de GP van Nederland, de tweede seizoenshelft en meer. Gaat Max Verstappen het onmogelijke doen? Beluister de podcast hieronder.

Interviews RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken