Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Alfa Romeo Racing

Amerikanen blijven azen op intrede in Formule 1

Andretti Autosport is nog steeds geïnteresseerd in het kopen van een Formule 1-team. De Amerikanen zagen eerder dit jaar hun droom in duigen vallen nadat een deal met Alfa Romeo niet doorging.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alfa Romeo

Michael Andretti zegt nog steeds een eigen Formule 1-team te willen hebben. De Amerikaan probeerde eerder dit jaar om Alfa Romeo over te nemen, maar zag de deal op het laatste moment niet doorgaan. In september waren de gesprekken zo gevorderd dat Andretti ervan overtuigd was dat het zou lukken.

"Toen dachten we dat we een deal hadden en probeerden we alles in orde te maken. Helaas werden er uiteindelijk dingen bijgehaald die ervoor zorgden dat we het niet konden doen", zei de Amerikaan in gesprek met RACER.

De zoon van wereldkampioen Formule 1 Mario Andretti zegt nog niet op te geven. "Er is altijd een plan B en een plan C. We zijn er zeker weten nog mee bezig. We zullen zien wat er gebeurt. Ik ben niet van plan om op te geven. Er kunnen zich in de toekomst mogelijkheden voordoen die er nu nog niet zijn en daar blijven we naar zoeken."

Formule 1 is het ultieme doel

"Het is de grootste raceklasse in de wereld. Ik denk dat het wonderen kan doen voor ons merk. We racen internationaal in de Formule E en Extreme E, maar Formule 1 is het ultieme doel. Daar heb ik ook altijd interesse in gehad", aldus Andretti.

De Amerikaan geeft aan dat hij dacht deal al bijna rond was, maar toen viel alles uit elkaar. "Het was heel teleurstellend dat de deal niet lukte. We dachten dat we letterlijk 48 uur verwijderd waren van het rond krijgen van de deal."

Weinig F1-teams te koop

"Ik zou het nog steeds heel graag willen doen. Er zijn alleen wel steeds minder mogelijkheden en er zijn op dit moment niet echt teams te koop. We zullen zien wat er in de toekomst gaat gebeuren, maar er is zeker nog interesse."

De Amerikaanse oud-coureur reed in 1993 zelf in de Formule 1 voor McLaren en denkt dat een eigen Formule 1-team heel goed zal zijn voor Andretti Autosport. "Ik hou van Formule 1. Het is de ultieme race-ervaring en zoals ik al zei, voor ons merk zou het gewoon fantastisch zijn. Het brengt je gewoon naar de hoogste klasse waarin je actief kunt zijn."

Verstappen is zeker niet kansloos ten opzichte van Hamilton

Wat kan Verstappen tijdens de nieuwe GP van Saoedi-Arabië? Krijgen we weer een dominant optreden van Lewis Hamilton? En hoe gaat Red Bull vs. Mercedes verder? Dit en nog veel meer in de F1-podcast van RacingNews365, met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

3 reacties

x
Breaking Wereldkampioen Verstappen presenteert gouden Formule 1-helm voor 2022