Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Aston Martin

AMR21 een Mercedes-kopie? "Honderd procent een Aston Martin"

Aston Martin is twee jaar geleden begonnen met het Mercedes-concept toe te passen op de auto. Technisch directeur Andy Green geeft toe dat het team in die tijd fouten heeft gemaakt en legt uit wat de invloed van het topteam is op de 2021-auto.

Evj s2 WY Ag P43 U
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Aston Martin

Aston Martin presenteerde woensdag de AMR12, hun allereerste Formule 1-wagen in meer dan zestig jaar. Technisch directeur Andy Green doet uit de doeken wat nu precies de link is met Mercedes dit jaar en hoe de integratie de afgelopen jaren is verlopen. Hij geeft een doodeerlijk antwoord ten overstaan van geselecteerde media, waaronder RacingNews365.

"We hebben geen idee wat Mercedes heeft gedaan. Het concept van de auto is honderd procent Aston Martin. De koers die we twee jaar geleden hebben ingezet, ligt alweer ver achter ons en we hebben sindsdien enorm veel geleerd. Het was een uitdaging voor ons en ik denk dat wel veel goed werk hebben geleverd, maar afgelopen jaar hebben we ook een paar fouten gemaakt. Daar hebben we van geleerd en we hebben het rechtgezet voor de 2021 auto. We zijn daarom optimistisch over de prestaties van de auto. We zijn al met al blij met de beslissing die we twee jaar geleden hebben genomen."

Hoewel dit seizoen nog moet beginnen, zijn bij Aston Martin alle pijlen al op volgend jaar gericht. "De grootste uitdaging die we op dit moment zien is de auto voor 2022 die er aan zit te komen", legt Green uit. "En die is echt significant anders dan wat we tot nu toe hebben gedaan. Het neemt wel een hele hoop resources in beslag die we normaal gesproken in dit seizoen zouden steken. Er zit nog heel veel potentie in de 2021-auto en onze grootste uitdaging is om het maximale eruit te halen in de tijd die ons is gegeven."

Green wil ook nog wel wat kwijt over de omstreden Mercedes-brake ducts waar het team voor bestraft werd. Nadien mocht men er wel mee doorrijden. "Het was een moeilijke periode afgelopen jaar, maar die hebben we nu achter ons gelaten. De regels zijn helder en we weten waar we aan mogen werken en waaraan niet. We zijn blij met de reglementen hoe ze nu zijn. We maken ons totaal geen zorgen over hoe we de auto in de winter hebben ontwikkeld."

Ook interessant:

Oh wat is hij mooi, de Aston Martin AMR21, die op woensdag met veel poespas werd onthuld. Is het weer een overduidelijke kopie van de Mercedes-bolide van vorig jaar, of giet Aston Martin nu wel een eigen sausje over haar nieuwste bolide? RacingNews365 belicht de nieuwe AMR21 van Sebastian Vettel en Lance Stroll in detail in de onderstaande video.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Aston Martin

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull